22. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Profesionalna orijentacija: Osmaci Brankove škole na RTV Pančevo

Učenici završnih razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ posetili su regionalnu RTV Pančevo u okviru profesionalone orijentacije i izbora srednje škole koju će upisati. Na Radiju i Televiziji najviše im se dopao voditeljski posao, a neki su se i oprobali u njemu.

Mali maturanti, svršeni osnovci, uveliko razmišljaju koju će srednju školu upisati i pripremaju se za to. Upoznavanje sa poslom u nekom preduzeću je i najbolji način da vide kako izgleda kada se zarvši škola i kako se radi. Zato su učenici osmog jedan i osmog tri Brankove škole posetili regionalnu Radio-televiziju Pančevo kako bi videli šta rade novinari, snimatelji, realizatori, organizatori u našoj kući. A imali su priliku i da probaju da se bave našim poslom.

Obišli su našu zgradu, videli kako izgleda realizacija, desk, šminkernica, montaža, mali i veliki studio, radio, a neki su se oprobali i kao spikeri, ali i kao voditelji. Slažu se u tome da im se najviše dopada veliki studio RTV Pančevo i da bi rado bili naše kolege.

Još malo je ostalo do završetka osmog razreda, polaganja male mature i upisa u srednju školu. A po završetku škole, mi verujemo da će neki od njih i postati naše kolege.

Related posts

„Želja“ u ozbiljnim pripremama za nastupajuću sezonu

Jasmina Petkovic

Vučić: Nisam znao da postoji otrov na etničkoj osnovi

Zorana Stekovic

Na 47. Salonu umetničke fotografije „Žisel“, 120 autora izložilo 486 radova

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija