27. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Profesionalna orijentacija: Osmaci Brankove škole na RTV Pančevo

Učenici završnih razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ posetili su regionalnu RTV Pančevo u okviru profesionalone orijentacije i izbora srednje škole koju će upisati. Na Radiju i Televiziji najviše im se dopao voditeljski posao, a neki su se i oprobali u njemu.

Mali maturanti, svršeni osnovci, uveliko razmišljaju koju će srednju školu upisati i pripremaju se za to. Upoznavanje sa poslom u nekom preduzeću je i najbolji način da vide kako izgleda kada se zarvši škola i kako se radi. Zato su učenici osmog jedan i osmog tri Brankove škole posetili regionalnu Radio-televiziju Pančevo kako bi videli šta rade novinari, snimatelji, realizatori, organizatori u našoj kući. A imali su priliku i da probaju da se bave našim poslom.

Obišli su našu zgradu, videli kako izgleda realizacija, desk, šminkernica, montaža, mali i veliki studio, radio, a neki su se oprobali i kao spikeri, ali i kao voditelji. Slažu se u tome da im se najviše dopada veliki studio RTV Pančevo i da bi rado bili naše kolege.

Još malo je ostalo do završetka osmog razreda, polaganja male mature i upisa u srednju školu. A po završetku škole, mi verujemo da će neki od njih i postati naše kolege.

Related posts

Pavlov i Kiš čestitali Uskrs

Mica Milakov

Vučić: Zlatni lav za mir – nagrada tihim i dobrim ljudima u Srbiji

Nikoleta Dragaš

Predstavnici Kancelarije za KiM završili trodnevnu posetu centralnom Kosmetu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija