25. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

Vučić i Ruf: Odlični rezultati, Srbija nastavlja put reformi

Srbija je postigla odlične rezultate u prethodnom periodu i jasno je da nastavlja put reformi za sigurnu budućnost Srbije, zaključeno je na današnjem sastanku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sa delegacijom Misije Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio šef Misije Džejms Ruf.

 

Šef Misije MMF Džejms Ruf, koji je u svojoj poslednjoj misiji u Republici Srbiji, je naglasio da je Srbija uspela da uz teške reforme koje je sprovela, ostvari veoma dobre fiskalne rezultate i da očekuje da će ostvariti rast od između 3,5% i 4% BDP-a u 2019. godini.

 

Predsednik Vučić zahvalio je na izuzetnoj podršci dosadašnjeg šefa Misije Rufa i njegovoj posvećenosti da razume ono što je Srbiji bilo potrebno kako bi izašla iz krize u kojoj se nalazila.

 

Sagovornici su se saglasili da je neophodno raditi na privatizaciji Petrohemije i Komercijalne banke.

 

Na sastanku je rečeno da je potrebno nastaviti rad na reformama poreske administracije, sistemu plata u državnoj upravi kao i unapređenju poreske politike.

 

 

 

 

Related posts

Predsednik Vučić: S rukom na srcu, pozdrav za srpsku zastavu i gardiste

Zorana Stekovic

Tekstovi urodili plodom. Pokreću se istrage protiv Stanke i Vladane Simonović!!!

Mica Milakov

I Društvo novinara Vojvodine oštro osudilo pretnje Barbari Životić

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija