5. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Većina učenika Mašinske škole prvi put dala krv

 

U Mašinskoj školi Pančevo održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, na koju se odazvao veliki broj učenika. Iz pokrajnskog Zavoda za tranfuziju krvi kažu da trenutno nedostaje nulta negativna, kao i A krvna grupa. Naredna akcija biće održana u sredu 6. februara u prostorijama Crvenog krsta u Pančevu.

Krv može da da svaka zdrava, punoletna osoba, tako da je akcija dobrovoljnog davanja krvi u Mašinskoj školi bila većini učenika prva jer su tek postali punoletni.Učenici kažu da su navjiše zbog radoznalosti došli da daju krv, ali i da nekome pomognu.

U Mašinskoj školi dva puta godišnje organizuju se akcije dobrvoljnog davanja krvi i uvek se odazove veliki broj učenika.

Volonteri Crvenog krsta Pančevo na početku školske godine održe predavanje učenicaima u školi i odgovore na sva njihova pitanja, koja se tiču akcija dobrovoljnog davanja krvi, istakla je Bojana Ćujić – koordinatorka programa dobrovoljnog davanja krvi.

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u sredu 6. februara u Crvenom krstu Pančevo od 9 do 12 sati.

Related posts

Comnet izražava zaprepašćenje zbog emisije „Vladalac“

Zorana Stekovic

Danas je Sveti Jovan

Aleksandra Miloševska

Prošle godine više od 2.000 preventivnih pregleda

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija