5. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Većina učenika Mašinske škole prvi put dala krv

 

U Mašinskoj školi Pančevo održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, na koju se odazvao veliki broj učenika. Iz pokrajnskog Zavoda za tranfuziju krvi kažu da trenutno nedostaje nulta negativna, kao i A krvna grupa. Naredna akcija biće održana u sredu 6. februara u prostorijama Crvenog krsta u Pančevu.

Krv može da da svaka zdrava, punoletna osoba, tako da je akcija dobrovoljnog davanja krvi u Mašinskoj školi bila većini učenika prva jer su tek postali punoletni.Učenici kažu da su navjiše zbog radoznalosti došli da daju krv, ali i da nekome pomognu.

U Mašinskoj školi dva puta godišnje organizuju se akcije dobrvoljnog davanja krvi i uvek se odazove veliki broj učenika.

Volonteri Crvenog krsta Pančevo na početku školske godine održe predavanje učenicaima u školi i odgovore na sva njihova pitanja, koja se tiču akcija dobrovoljnog davanja krvi, istakla je Bojana Ćujić – koordinatorka programa dobrovoljnog davanja krvi.

Naredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u sredu 6. februara u Crvenom krstu Pančevo od 9 do 12 sati.

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži

Mica Milakov

Hrabra Zvezda „skupo“ prodala kožu

Nikoleta Dragaš

Tužilaštvo potvrdilo: ALEKSANDAR I ANDREJ VUČIĆ NISU IMALI KONTAKT SA KOLUVIJOM!

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija