13. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Politika Vesti Vršac

Fabrici u Vršcu

Šef delegacije Evripske unije u Republici Srbiji, ambasador Sem Fabrici, posetio je Vršac, gde je razgovarao sa gradonačelnicom Draganom Mitrović o projektima koje podržava EU. Fabrici je zajedno sa gradonačelnicom posetio i naselja Balata, Vojvoda Stepa i Mali rit, čiji su stanovnici obihvaćeni programima Evropske unije.

Šef delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Sem Fabrici je prvo posetio Gradsku kuću, gde je imao sastanak sa gradonačelnicom Vršca Draganom Mitrović, na kome su razgovarali o gradu Vršcu, o njegovom daljem razvoju kao i o položaju nacionalnih manjina.

Evropska unija obezbeđuje značajna sredstva za uključivanje nacionalnih manjina, posebno za inkluziju roma, istakao je Fabrici i dodao da

Sem Fabrici je posetio i Visoku strukovnu školu za obrazovanje vaspitača „Mihajlo Palov“, gde je održao otvoreni sastanaka sa direktorkom škole ali i sa studentima romske nacionalnosti.

U ovoj školi integracija je zaista realnost, i suzbijanje diskriminacije zaista postoji, istakao je Fabrici i dodao da je u razgovoru sa studentima čuo snažna osećanja i veliki ponos na sve ono što oni rade i postižu.

Fabrici je zajedno sa gradonačelnicom posetio i naselja Balata, Vojvoda Stepa i Mali rit, čiji su stanovnici obuhvaćeni programima Evropske unije.

Related posts

Mališani iz „Pupoljka“ na RTV Pančevo

Luka Tešanović

Poljočuvari uhvatili još jednog piromana u Dolovu, apel stoji – NE PALITE STRNIŠTA!

Mica Milakov

Vučić: Biće gore nego pakleno teško

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija