3. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Vučić na otvaranju Omladinske prestonice Evrope, Novi Sad 2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanoj ceremoniji otvaranja Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019. u novosadskoj Sinagogi

Čast da Novi Sad bude Omladinska prestonica Evrope treba da opomene sve nas koga moramo da pitamo kada o budućnosti razmišljamo, rekao je večeras predsednik Aleksandar Vučić i poručio da su mladi ti koje treba pitati kada se o budućnosti radi.

Obraćajući se na ceremoniji otvaranja Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019. on je rekao da ničim nije zaslužio čast da ovde učestvuje, ali da nije smetao već da je nastojao da što više pomogne.

– Nisam ničim zaslužio takvu čast da govorim večeras ovde pred vama, osim što nisam smetao, kao i drugi koji se bave ovim poslom. Gledaćemo da više pomognemo. Naučio sam večeras više nego što sam mislio da mogu da naučim. Imaće Novi Sad više nego ikada uređene fasade, uložićemo novac u nove puteve, dovešćemo još fabrika… Večeras sam video novu energiju i novu nadu koju ova deca  i ovi mladi donose. Kada to vidite za budućnost ne brinete. Toliko ste ispred nas da sam siguran da će i Srbija koju gradite biti mnogo ispred ove današnje koju ostavljamo vama – rekao je Vučić.

Kako je dodao, čast da Novi Sad bude Omladinska prestonica Evrope treba sve nas da opomene sve nas koga moramo da pitamo kada o budućnosti razmišljamo.

– Vi ste ti kojima se Srbija ostavlja, koji nastavljaju i koji će da je predvode. Dobili ste priliku da načite u pravo vreme ono što je najvažnije. Ništa, pa ni politika ne može da leži na rečima i parolama, već na projektima, planovima i radu i rešenosti da odgovorite na izazove. Ključna reč je izazov, ne problem – istakao je Vučić i dodao je najgore što može da se desi novi izazov.

– Hoću da se zahvalim i egzitovcima koji su stvarali urbanu legendu Novog Sada. Dobićete od nas koliko god možemo da učinimo – istakao je Vučić.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zahvalio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer je verovao u čelnike tog grada i poželeo dobrodošlicu mladosti Evrope u taj grad.

Svečanosti u Sinagogi prisustvuju i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministri Vanja Udovičić, Zoran Ðorđević i Mladen Šarčević, šef deleacije EU u Srbiji Sem Fabrici i predstavnici Diplomatskog kora. 

Grad Novi Sad je, nakon osvajanja prestižne titule Evropske prestonice Evrope 2021. proglašen je i za Omladinsku prestonicu Evrope.

Ta titula dodeljuje se na godinu dana, a Novi Sad ju je dobio pobedivši francuski Amiensom, britanski Deri Siti&Straban, Mančester i italijansku Peruđu. 

Proslava će se nastaviti besplatnim koncertom u Spensu za 10.000 mladih na kome će nastupiti svetske, regionalne i domaće muzičke zvezde.

Related posts

Funkcioneri opštine Plandište čuvaju svoju životnu sredinu

Mica Milakov

Fudbaleri “Radničkog” spremni za FK “Krajina”

Bojana Kecic

Vučić sa Srbima na severu Crne Gore proslavlja Badnji dan!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija