1. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na usluzi građanima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije zbog jakih snežnih padavina danonoćno su na terenu, kako bi se našli na usluzi građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

U svim policijskim upravama, stanicama i ispostavama angažovane su patrole policije koje obilaze kako gradska, tako i udaljena seoska područja i pomažu građanima, posebno u domaćinstvima gde ima bolesnih i dece.

Takođe, policijski službenici su se sami organizovali da očiste sneg ispred pojedinih bolnica, domova zdravlja, škola i brojnih drugih ustanova. Tako su, između ostalog, snežni nanosi očišćeni ispred prostorija Saveza slepih i slabovidih, Centra za porodični smeštaj i usvojenje, zatim Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Lazarevcu, kao i dva centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine.

Jedan od primera požrtvovanosti je i jučerašnji slučaj iz Prokuplja, kada su vatrogasci peške, u ćebetu, nosili starijeg muškarca iz sela Tovrljane više od kilometar i po kako bi mu se pružila neophodna medicinska pomoć.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović zahvalio se svim pripadnicima policije koji, tokom ovih snežnih padavina i velike hladnoće, pokazuju neizmerno zalaganje na terenu.

„Svi oni još jednom su dokazali da je policija uvek tu za svoje građane. Želim da se zahvalim svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji pružaju nesebičnu pomoć građanima. Ovo je pravi primer policije u zajednici“, rekao je Stefanović.

Related posts

Vučić se sastao sa ambasadorom SAD Godfrijem

Nikoleta Dragaš

Bolnica i Dom zdravlja u akciji preventivnih pregleda

Jasmina Petkovic

Vučić se u Njujorku sastao sa predsednikom Palaua

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija