23. avgusta 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Preventivni pregled u JKP „Grejanje“

Uz podršku Gradske uprave, Dom zdravlja Pančevo realizovao je prvu ovogodišnju akciju preventivnih pregleda zaposlenih u JKP Grejanje.

Do 10 časova, u akciji preventivnih pregleda koje JKP Grejanje  godinama organizuje u saradnji sa Domom zdravlja Pančevo, pregledano je 80 odsto zaposlenih u ovom preduzeću.

Iako odgovorni sugrađani  odlaze u Dom zdravlja, odziv na preventivne preglede je ipak veći kada se organizuju u preduzećima.

Grad Pančevo kontinuirano obezbeđuje sredstva za preventivne preglede, a od 2013. godinama finansira pedijatre i ginekologe po naseljenim mestima sa ciljem zdravstvene zaštite svih sugrađana.

Na značaj preventive ukazuje i predlog novog  Zakona o zdravstvenom osiguranju koji predviđa da oni koji se ne odazovu ni na treći poziv za skrining u jednom ciklusu, a ne opravdaju izostanak, gube pravo na lečenje te bolesti o trošku države u slučaju oboljenja do sledećeg ciklusa pozivanja.

Related posts

Miloš Mihajlović prvi doplivao do Časnog krsta

Zorana Stekovic

Vučić:Oni koji vređaju žene nisu deo pristojne Srbije

Mica Milakov

Šaban Šaulić poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija