23. maja 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Preventivni pregled u JKP „Grejanje“

Uz podršku Gradske uprave, Dom zdravlja Pančevo realizovao je prvu ovogodišnju akciju preventivnih pregleda zaposlenih u JKP Grejanje.

Do 10 časova, u akciji preventivnih pregleda koje JKP Grejanje  godinama organizuje u saradnji sa Domom zdravlja Pančevo, pregledano je 80 odsto zaposlenih u ovom preduzeću.

Iako odgovorni sugrađani  odlaze u Dom zdravlja, odziv na preventivne preglede je ipak veći kada se organizuju u preduzećima.

Grad Pančevo kontinuirano obezbeđuje sredstva za preventivne preglede, a od 2013. godinama finansira pedijatre i ginekologe po naseljenim mestima sa ciljem zdravstvene zaštite svih sugrađana.

Na značaj preventive ukazuje i predlog novog  Zakona o zdravstvenom osiguranju koji predviđa da oni koji se ne odazovu ni na treći poziv za skrining u jednom ciklusu, a ne opravdaju izostanak, gube pravo na lečenje te bolesti o trošku države u slučaju oboljenja do sledećeg ciklusa pozivanja.

Related posts

Poslanice SNS-a osudile napad na žene i širenje nasilja

Mica Milakov

Ispred Hrama više od 120 hiljada ljudi

Jasmina Petkovic

Pančevački džudisti zablistali na prvenstvu Srbije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija