21. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Vučić i Merkel: Nemačka snažno protiv taksi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučića sastao se sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, gde je prethodno pratio njeno obraćanje. Usledio je sastanak sa Johanesom Hanom i drugim zvaničnicima. Vučić je nakon sastanka sa Merkelovom čvuao optimistično i bio jezadovoljan činjenicom da će Srbija na Evropskom putu moći da računa na Nemačku.

Vučić i Merkel su ragovarali i o drugim pitanjima i zaključili da je Nemačka najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbiji. Odnosi naše dve zemlje se kreću uzlaznom putanjom, podvukao je srpski predsednik i izrazio nadu da će tako biti i u budućnosti.

Na sastanku se govorilo i o Kosovu i Metohiji i tu su se dva zvaničnika složila oko mnogih pitanja, a pogotovu oko taksi.

Nakon razgovora sa Merkelovom, predsednik Srbije sastao se i sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom.

Takođe je razgovarao sa predstavnicima kompanije „Rio Tinto“, koja, inače, u Srbiji realizuje projekat „Jadar“.

Vučić je, uoči govora Merkelove porazgovarao i sa predsednikom Evropske investicione banke Vernerom Hojerom i bivšim finskim premijerom Aleksanderom Stubom.

Jutros je prisustvovao obraćanju japanskog premijera Šinzoa Abea.

 

Related posts

Vučić u ponedeljak sa Hanom u Beogradu

Zorana Stekovic

Konkurs za izlaganje u Galeriji savremene umetnosti KC

Luka Tešanović

„Otpad odvoji, poklon osvoji“ – akcija recikliranja u Jabuci

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija