11. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika

KOMNET osuđuje iživljavanja na društvenim mrežama

Udruženje KOMNET saopštava da je u proteklih nekoliko meseci postala moda da se određeni ljudi iživljavaju na društvenim mrežama, tako što ne prestaju da koriste jednu te istu reč u opisivanju naših koleginica novinarki, ne prestaju da siluju, linčuju, ubijaju. Mi iz Udruženja elektronskih medija „ComNet“ možemo svakodnevno da kopiramo sopstvena saopštenja i osude koje smo već nekoliko puta uputili javnosti, stoji u saopštenju.

Takvo ponašanje je u samom startu izazvalo gađenje i prevazišlo svaki okvir smislenog i ljudskog, a sad već konstantnim, monotonim, neinovativnim ponavljanjem postaje apsolutno apsurdno. Najlepše se zahvaljujemo svima koji su stali u odbranu naših kolega i svima koji osuđuju ovakvo ponašanje, ali same reči osude nisu dovoljne. Molimo naše kolege novinare da tuže osobe koje ih proganjaju i ugrožavaju im sigurnost, a nadležne organe molimo da sprovedu pravdu i osude ovakvo ponašanje, saopštava ovo udruženje.

Related posts

Srbi sa KiM peške došli do Kraljeva

Mica Milakov

Vučić zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Nikoleta Dragaš

Vučić: Srbija i Crna Gora da prevaziđu trenutne tenzije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija