17. februara 2019.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Najvažnije Vesti

Lov na lisice – regulacije brojnosti ovih životinja

Tradicionalni lov na banatsku lisicu u Deliblatskoj peščari održava se 16 godina zaredom, a osnovni cilj nije uživanje lovaca već održavanje prihvatljivog broja predatora na teritoriji opštine Alibunar i drugih opština.

U cilju održavanja prihvatljivog broja predatora na teritoriji opštine Alibunar, kao i na najvećem delu teritorije nacionalnog parka Deliblatska peščara organizovan je tradicionalni lov na banatsku lisicu. Lovci su se kretali u ritu između mesta Seleuš i Lokve, gde je lisica i najbrojnija, a lovilo se samo odmereno i planski.

Pored kontrolisanog održavanja, ovo je prilika za druženje i razmenu iskustava među sportskim lovcima kojih je iz godine u godinu sve više, što ukazuje na potencijale za razvoj lovnog turizma na teritoriji opštine Alibunar.

Ova tradicionalna manifestacija koja je međunarodnog karaktera, pored praktičnog, ima i edukativni karakter, pa se u okviru nje organizuju i stručna predavanja o razvoju domaćeg lovnog turizma.

Domaćin ovogodišnje manifestacije je Lovačko društvo „Srndać“ iz Alibunar, koje je za sve lovce na kraju pohoda organizovalo kolegijalno druženje.

Related posts

Bogat program u Narodnom muzeju Pančevo

Nikola Toadjer

Vučić sa ministrom spoljnih poslova Lesota

Nikola Toadjer

Pančevo bez vode, kvar na filter-stanici. Ekipe „Vodovoda“ na terenu.

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija