29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Najvažnije Vesti

Lov na lisice – regulacije brojnosti ovih životinja

Tradicionalni lov na banatsku lisicu u Deliblatskoj peščari održava se 16 godina zaredom, a osnovni cilj nije uživanje lovaca već održavanje prihvatljivog broja predatora na teritoriji opštine Alibunar i drugih opština.

U cilju održavanja prihvatljivog broja predatora na teritoriji opštine Alibunar, kao i na najvećem delu teritorije nacionalnog parka Deliblatska peščara organizovan je tradicionalni lov na banatsku lisicu. Lovci su se kretali u ritu između mesta Seleuš i Lokve, gde je lisica i najbrojnija, a lovilo se samo odmereno i planski.

Pored kontrolisanog održavanja, ovo je prilika za druženje i razmenu iskustava među sportskim lovcima kojih je iz godine u godinu sve više, što ukazuje na potencijale za razvoj lovnog turizma na teritoriji opštine Alibunar.

Ova tradicionalna manifestacija koja je međunarodnog karaktera, pored praktičnog, ima i edukativni karakter, pa se u okviru nje organizuju i stručna predavanja o razvoju domaćeg lovnog turizma.

Domaćin ovogodišnje manifestacije je Lovačko društvo „Srndać“ iz Alibunar, koje je za sve lovce na kraju pohoda organizovalo kolegijalno druženje.

Related posts

Zelenović na izborima može da računa samo na dva glasa – svoj i Dušana Petrovića

Aleksandra Miloševska

Predsednik Vučić: Isidora Bjelica je ostavila trag na umetničkoj sceni Srbije

Nikola Toadjer

Vučić: Fantastične sarme u restoranu Predsedništva

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija