6. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Vesti

Novogodišnji vojni sportski susret u borenju u Pančevu

Kasarna Specijalne brigade Vojske Srbije „Rastko Nemanjić“ bila je domaćin Novogodišnjih sportskih susreta u borenju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Na tatamiju sportske hale Specijalne brigade snage su odmerili džudisti (u  ženskoj i muškoj konkurenciji ) iz Vojne Akademije, Jedinica vojne policije za specijalne namene „Kobre“ i domaćini iz Specijalne brigade. Uz džudiste iz VS na tatamiju, visokim zvanicama predstavili su se sportisti iz Džudo saveza Srbije, Karate federacije Srbije, Kik-boks saveza Srbije, Bokserskog saveza Srbije i Svetskog centra realnog aikidoa.

Premijerni praznik borilačkog sporta okupio je trofejne sportiste i visoke zvanice medju kojima su Božidar Maljković predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Saša Pavlov, gradonačelnik grada Pančeva, predstavnici Karate federacije Srbije i trofejni reprezetativci i uspešni sportski radnici

Olimpijski komitet Srbije prepoznao je koliki je značaj sporta u vojsci.

Na tradicionalnoj godišnjoj svečanosti OKS – izbor najboljih sportista Srbije za 2018. prvi put su izabrani i najbolji iz redova VojskeSrbije.

Izuzetnu podršku ovom sportskom događaju pružio je i grad Pančevo.

U ime Džudo saveza Srbije učešće na premijernom Novogodišnjem susretu u Pančevu uzeli su takmičari DŽK Dinamo iz Pančeva sa trenerom Ljubom Stanišićem. U ime Saveza na Novogodišnjem vojnim sportskim susretima u Pančevu prisustvovali su i Goran Vucelja, generalni sekretar, kao i trofejni veterani Slavko Stanišić i Vuk Rašović.

 

 

Related posts

Ligaš isključio struju sirotinji, jer glasaju za SNS?

Mica Milakov

Za 91 opštinu od Norveške 4,27 miliona evra

Luka Tešanović

Izgled budućeg Potamišja, odnosno pančevačke Promenade!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija