25. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

„Uvod u oruđe delanja“ do 25.januara u Galeriji savremene umetnosti

U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba  autorke Biljane Đurđević, koja će biti u ovom izložbenom prostoru do 25. januara.

U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba Biljane Đurđević, „Uvod u oruđe delanja“. Ivana Markez Filipović kazala je da ovo nije prvi put da sarađuju sa Biljanom i da ta saradnja datira od 11. izložbe Novih tehnologija. Markez Filipović je kazala da je ovo ekskluzivna izložba za Galeriju, da do sada nisu imali slike ovakvih formata.

Biljana Đurđević govorila je o svojoj izložbi, motivima zbog kojih je ona nastala kao i iz kojeg su ciklusa.

Svi posetioci Galerije koji izložbu nisu bili u prilici da vide moći će da to učine do 25. januara. Biljana je rođena 1973.  godine u Beogradu.  1997. završila je diplomske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, Odsek slikarstvo. Dobitnik je „Politikine ” nagrade „Vladislav Ribnikar” za najbolju izložbu u 2012, kao i Prve nagrade – Medalja XXI Prolećnog anala za crtež „Doček”.

.

 

 

Related posts

Vučić na prezentaciji novih helikoptera Vojske Srbije

Jelena Belić

Brnabić: Jednokratna pomoć penzionerima, minimalno 4.000 dinara

Aleksandra Miloševska

Ana Brnabić: Predsednik Vučić mi stalno govori kada pričao o investicijama – Banat prioritet

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija