23. marta 2019.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

„Uvod u oruđe delanja“ do 25.januara u Galeriji savremene umetnosti

U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba  autorke Biljane Đurđević, koja će biti u ovom izložbenom prostoru do 25. januara.

U Galeriji savremene umetnosti otvorena je izložba Biljane Đurđević, „Uvod u oruđe delanja“. Ivana Markez Filipović kazala je da ovo nije prvi put da sarađuju sa Biljanom i da ta saradnja datira od 11. izložbe Novih tehnologija. Markez Filipović je kazala da je ovo ekskluzivna izložba za Galeriju, da do sada nisu imali slike ovakvih formata.

Biljana Đurđević govorila je o svojoj izložbi, motivima zbog kojih je ona nastala kao i iz kojeg su ciklusa.

Svi posetioci Galerije koji izložbu nisu bili u prilici da vide moći će da to učine do 25. januara. Biljana je rođena 1973.  godine u Beogradu.  1997. završila je diplomske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, Odsek slikarstvo. Dobitnik je „Politikine ” nagrade „Vladislav Ribnikar” za najbolju izložbu u 2012, kao i Prve nagrade – Medalja XXI Prolećnog anala za crtež „Doček”.

.

 

 

Related posts

Uhapšeni studenti: Ponašanje policije na najvišem nivou

Nikoleta Dragaš

Javni konkurs za su/finansiranje projekata u oblasti kulture za 2019.

Nikoleta Dragaš

Vučić čestitao Žairu Bolsonaru izbor za predsednika Brazila

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija