2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Plivanje za Bogojavljenski krst – prijave do 15. januara

I ove godine 19. januara na Bogojavljenje tačno u 12 sati plivaće se za časni Bogojavljenski krst na Tamišu kod gradske plaže. Prijave su u toku i traju do 15. januara. Mogu da se prijave sve punoletne osobe koje su krštene i koje moraju da prođu lekarski pregled, kaže Vidosava Vidanović iz Udruženja „Srpska Sparta“.

Prijave za plivanjenje za Bogojavljenski krst, koje će biti održano 19. januara u 12 sati, na Bogojavljenje, počele su posle nove godine. Svi zainteresovani mogu da se prijave do 15. januara, kaže Vidosava Vidanović, sekretar Udruženja „Srpska Sparta“.

Bogojavljenje je, pored Božića i Vaskrsa, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, objašnjava protonamesnik Slađan Tubić iz Svetouspenske crkve.

Organizatori plivanja za Bogojavljenski krst u Pančevu su Svetouspenska i Preobraženska crkva, Grad Pančevo, Turistička organizacija Pančevo, Mesna zajednica Gornji grad, Udruženje „Srpska Sparta“ i sva preduzeća koja će pružiti podršku ovoj manifestaciji.

 

 

 

 

 

Related posts

Ne zna kud će više od muke! Zelenović sramno podvrgava ruglu rad ljudi iz Zavoda za javno zdravlje

Nikoleta Dragaš

Hapšenje zbog nedozvoljene trgovine i utaje poreza

Nikoleta Dragaš

Unapređenje energetske efikasnosti MZ Centar

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija