27. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Plivanje za Bogojavljenski krst – prijave do 15. januara

I ove godine 19. januara na Bogojavljenje tačno u 12 sati plivaće se za časni Bogojavljenski krst na Tamišu kod gradske plaže. Prijave su u toku i traju do 15. januara. Mogu da se prijave sve punoletne osobe koje su krštene i koje moraju da prođu lekarski pregled, kaže Vidosava Vidanović iz Udruženja „Srpska Sparta“.

Prijave za plivanjenje za Bogojavljenski krst, koje će biti održano 19. januara u 12 sati, na Bogojavljenje, počele su posle nove godine. Svi zainteresovani mogu da se prijave do 15. januara, kaže Vidosava Vidanović, sekretar Udruženja „Srpska Sparta“.

Bogojavljenje je, pored Božića i Vaskrsa, jedan od najvećih hrišćanskih praznika, objašnjava protonamesnik Slađan Tubić iz Svetouspenske crkve.

Organizatori plivanja za Bogojavljenski krst u Pančevu su Svetouspenska i Preobraženska crkva, Grad Pančevo, Turistička organizacija Pančevo, Mesna zajednica Gornji grad, Udruženje „Srpska Sparta“ i sva preduzeća koja će pružiti podršku ovoj manifestaciji.

 

 

 

 

 

Related posts

Vučić osudio napad na novinara Jovanovića

Zorana Stekovic

Uhapšen „Malčanski berberin“, Stefanović čestitao pripadnicima MUP

Mica Milakov

Gradski štab Pančeva: Zabranjena okupljanja više od pet lica

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija