13. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Makron Vučiću: Raduje me što uskoro dolazim u Srbiju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona, u kome se kaže:

 

“Gospodine predsedniče, dragi Aleksandre,

 

Želim da Vam se srdačno zahvalim na Vašem pismu od 21. decembra prošle godine i na željama koje ste uputili meni, kao i mojoj porodici i Francuskoj. Sa svoje strane, želim Vama, Vašoj porodici i Srbiji mnogo sreće i uspeha u 2019. godini.

 

Raduje me što ću uskoro da posetim Srbiju, kako bismo obeležili snažne prijateljske veze između naših zemalja i podržali širenje naše bilateralne saradnje na osnovama strateškog partnerstva. Kao što ste istakli, koncesija za aerodrom „Nikola Tesla” kompaniji Vensi svedoči o snazi ekonomskih odnosa, kao i o uzajamnom poverenju između naših dveju zemalja.

Francuska podržava evropsku perspektivu Srbije, koja je garant stabilnosti, kao i ekonomskog i društvenog razvoja. Ta podrška je istovremeno i politička i konkretna, preko francuske ekspertize u oblastima poput reforme javne uprave i ekonomskog upravljanja, ali i preko projekata koje će Francuska agencija za razvoj u bliskoj budućnosti pokrenuti u Vašoj zemlji.

 

Pored toga, želim da Francuska bude još više angažovana na bilateralnom planu, u korist održive stabilizacije Zapadnog Balkana. Tim povodom, podržavam Vaše napore da se sa Prištinom dođe do jednog sveobuhvatnog i konačnog sporazuma o sporu između Srbije i Kosova, uprkos sadašnjim preprekama u dijalogu“, navodi se u pismu predsednika Emanuela Makrona upućenog predsedniku Vučiću.

 

 

Related posts

KAMPANJA „BUDUĆNOST SRBIJE“ : PREDSEDNIK SLUŠA GLAS GRAĐANA RAŠKOG OKRUGA !

Mica Milakov

Obaveštenje Opšte bolnice Vršac

Katarina Popović

DR Ovuka u emisiji „Lice Nacije“: Pančevo jeste grad budućnosti i kada je zdravstvo u pitanju, ali i ostale oblasti

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija