29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

PROUNS najoštrije osudio pretnje Ivani Vučičević i pozvao državne organe da reaguju

PROUNS najoštrije osuđuje pretnje upućene našoj koleginici i članici IO PROUNS-a , direktorki i glavnoj i odgovornoj urednici Studija B Ivani Vučičević, kojima joj se doslovno poručuje “ da će je progutati mrak“.

Pretnje su Ivani Vučičević upućeno neposredno posle najave da će gost njene političke emisije biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Do ovog trenutku, niko se nije oglasio da osudi, odobri, da se začudi ili obraduje zbog ovog čina, a što je najtragičnije, ni esnafska udruženja. Ona ista udruženja ( NUNS, NDNV, Lokal pres, Medijska koalicija) kojima su puna usta slobode informisanja, slobode izveštavanja, zaštite novinara – sada ćute.

Ćute oni uvek kada nije reč o njihovim čelnim ljudima, na to smo već dobrano navikli. Ćutali su oni i unazad 20 godina kad god je napadan neko ko nije „njihov“.  Znali su samo da analiziraju i istražuju ( uglavnom parama dobijenim iz inostranih fondova) slučajeve koji su njih direktno pogađali. Znali su i da drže beskonačne konferencije na kojima su ubeđivali i nas i njih, a naročito one od kojih su dobijali novac, da se napadi dešavaju samo „nezavisnim“ profesionalcima i da traže hitnu zaštitu od nadležnih organa i za mnogo bizarnije napade od ovog? Pa šta je sad? Čija je Ivana Vučičević?

Ćute i udruženja čiji su predstavnici tekstopisci nove medijske strategije ili sede u Timu za koordinaciju. Svojim ćutanjem diskvalifikuju sebe za taj posao i time još jednom dokazuju svoju nameru da kroz medijsku strategiju , medijsku scenu srbije potčine samo sopstvenim interesima.

Zahtevamo od državnih organa da svim novinarima u Srbiji omoguće da slobodno izveštavaju, a da one koji vređaju i prete , sanksionišu. Srbija je slobodna zemlja u kojoj je zagarantovana sloboda govora.

 

predsednik PROUNS

Zoran Veličković

Related posts

Sportske igre mladih – okružno takmičenje u Omoljici

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić: Ako Tramp pobedi, Srbiji će biti lakše

Nikola Miloševski

Osuđenici u Pančevu se odriču obroka za Gerontološi centar

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija