18. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Knjiga – savršen novogodišnji poklon

Kraj decembra, niske temperature,topla soba i čaj na stolu – idealno za čitanje i opuštanje. Nova godina i praznici već su se približili i vreme je da rezimiramo staru godinu i pravimo listu onog što bi želeli u Novoj. Ekipa Regionalne RTV Pančevo je istraživala da li naši sugrađani čitaju i koje žanrove.

Čovek je društveno biće, u prirodi mu je da se zbližava sa drugima i pokazuje emocije, a to naročiti dolazi do izražaja pred kraj godine, kad se sumiraju utisci i prave planovi. Neki od sugrađana više vole da se osame i uz dobru knjigu provedu hladne dane i novogodišnje praznike. Naša ekipa posetila je Lagunu da proveri šta naši sugrađani vole da čitaju.

Knjiga o kojoj se najviše pričalo u 2018. godini je Čovek po imenu Uve  Frederika Bakmana. Bakmanova priča o ogorčenom starom komšiji je jedno promišljeno istraživanje o tome kako nečiji život može imati snažan uticaj na bezbroj drugih. Time je dokazao da je čovek čoveku potreban i da su međusobna pažnja, ljubav i tolerancija nešto što i najtvrđeg čoveka može da  kupi. Ivan Kačavenda kaže da je ovo jedna topla knjiga i da se dešavalo da ljudi koji i ne ulaze toliko česato u knjižaru, nakon pročitane knjige se vrate i zahvale za preporuku.

Redovni kupci znaju da Laguna nudi različite popuste, a pred kraj godine se izdvaja još jedan specijalan.

Knjiga je dobar izbor da se međusobno povežemo i obradujemo jedni druge. Predstojeći praznici nisu jedina prilika za darivanje, uvek je pravo vreme za to.

 

Related posts

Obeležen Dan Opštine Kovin

Mica Milakov

Pijačni barometar za deveti novembar

Jasmina Petkovic

Si Ðinping pozvao Vučića na Drugi Forum Pojas i put

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija