16. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Deca sa KiM kod Vučića: Paketići i selfi s predsednikom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas decu iz tri osnovne škole sa Kosova i Metohije, podelio im novogodišnje paketiće i poručio im da će njihov Beograd i Srbija biti uvek uz njih.

„Veliko hvala što sa roditeljima čuvate srpsko ime i prezime na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić.

Deca su juče stigla u Beograd, jutros su obišli Avalu, a nakon susreta sa predsednikom obići će Kalemegdan, Zoološki vrt i centar grada, a sutra se vraćaju kućama, na KiM.

Obraćajući se deci predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je srećan i ponosan što može da ih gosti „u njihovom i našem Beogradu“.

Ukazao je da su došla deca iz osnovnih škola sa Kosova i Metohije, iz opština Gračanica, Babinog mosta. Podsetio je da Srbija u Babinom mostu gradi novu školu, gde ima 100 đaka.

Preneo je da je pitao devojčice iz Babinog mosta kako im je tamo i da je od njih čuo da ne kriju da su Srpkinje, da se bore.

„Rekle su mi – kako da krijemo, ne možemo ništa drugo da budemo“, naglasio je on.

„Draga deco, naš posao je da bude što češće ovako nasmejani kao što ste danas, da gradite i imate svoju budućnost na Kosovu i metohiji i da uvek osećate pomoć i podršku od svih nas koji živimo u drugim delovima Srbije. Ovo je vaš glavni grad, vaša zemlja, jednu imamo i treba da je čuvamo“, rekao je predsednik.

Poželevši njihovim roditeljima puno sreće, uspeha i rada, deci je poručio da želi da se češće viđaju, da češće dolaze u Beograd, a dodao je i da se nada da će i sam uskoro ponovo posetiti Laplje selo.

Novu godinu i Božić čestitao im je rečima: „Draga deco, srećna vam Nova godina, da se proveselite a onda da dočekate Badnji dan i dobijete još više poklona pa da proslavimo najradosniji praznik – Božić“.

Neki od mališana nakon što im je Vučić uručio novogodišnje paketiće poželeli su da s njim naprave selfi, a predsednik je rado „pozirao“.

 

Related posts

Dr Tiodorović: Situacija je ozbiljna

Nikola Toadjer

Druženje – preventiva zdrave starosti

Nikoleta Dragaš

Novosađani, predvođeni gradonačelnikom Vučevićem I vladikom Irinejem, podržali braću iz Crne Gore

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija