3. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

VUČIĆ POSLE SASTANKA KVADRILATERALE: Srbija,Rumunija, Bugarska i Grčka kandidati za domaćine EVROPSKOG I SVETSKOG PRVENSTVA U FUDBALU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsednicima vlada Bugarske Bojkom Borisovom, Grčke Aleksisom Ciprasom i Rumunije Vjorikom Danćilom.

Posle sastanka prisutnima u u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike i medijima obratio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić:

– Mislim da smo postigli nekoliko važnih dogovora po nekoliko važnih pitanja i tema – rekao je Vučić i dodao: – Viđamo se sada često i viđaćemo se ubuduće sa predstavnicima Rumunije, Bugarske i Grčke, jer želimo da biudemo u dobrim odnosima sa ovim zemljama.

– Moram da kažem ono što ljude najviše zanima. Mi smo doneli odluku da formiramo inicijalni zajednički organizacioni komitet, kako bi se kandidovali za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028 i Svetsko prvenstvo 2030 godine – otkrio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Rumunija, tokom predsedavanja EU u prvoj polovini iduće godine, veliku pažnju posvetiti nastavku evropskih integracija Srbije, podršci našoj zemlji, ali i celom Zapadnom Balkanu.

Vučić je, na konferenciji za štampu posle kvadrilaterale sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije, konstatovao da se četiri zemlje regiona nesumnjivo znažnije povezuju i politički i ekonomski. 

Preneo je da su razgovarali pre svega o predsedavanju Bukurešta EU.

S tim u vezi iskazao je posebnu veliku zahvalnost premijeru Bugarske Bojku Borisovu i Bugarskoj, što je tokom predsedavanja EU uložila mnogo napora u poboljšanje pozicije celog Zapadnog Balkana i Srbije.

Takođe je zahvalio i premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu na stalnoj podršci i pažnji koju pruža Srbiji.

– Mi kao Srbija, ali i svi ostali na Balkanu smo uvereni da će Rumunija veliku pažnju posvetiti nastavku evropskih integracija. Istovremeno sigurno će to značiti i značajnje infrastrukturno povezivanje ove četiri zemlje. Mi se politički, ali i ekonomski snažnije uvezujemo, viđamo i viđaćemo se – kazao je on.

Vučić je najavio da će sledeći sastanak kvadrilaterale biti održan u Rumuniji tokom predsedavanja EU, što je ocenio veoma važnim.

Kazao da je ponosan i srećan što može da ugosti prijatelje iz tri prijateljske zemlje.

– Hvala na poseti, na tome što čini mi se uvek rado dođu u Beograd i Srbiju. Nama je čast da ugostimo naše prihjatelje i veoma sam im zahvalan na prijateljskom odnosu koji pokazuju Srbiji. Premijerka Rumunije je mogla da bude samo danas sa nama. Sledeći put će biti više dana – naglasio je on.

Sastanak predstavnika Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Grčke i Rumunije počeo je oko 10 sati, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike. 

Related posts

Predsednik Vučić sastao se sa sekretarom Muslimanske svetske lige

Zorana Stekovic

PS: Peti oktobar je dan nacionalnog poraza i početak vladavine najgorih

Zorana Stekovic

Stefanović: Očekujem miran skup

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija