6. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Afera „Pravosuđe“: Da li su pokrenute istrage protiv Stanke i Vladane Simonović?  Viši sud „ćuti“ o presudi i troškovima za advokate u predmetu „Krišan“. Javnost čeka odgovore

           Redakcije RTV Pančevo i portala „Evršac“ zatražili su danas informacije od posebnog Odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu da li su protiv predsednice Višeg suda Stanke Simonović i njene ćerke pokrenuti istražni postupci.
          U prvom slučaju, odnosno protiv Stanke Simonović zbog sumnje da je izvršila trgovinu uticajem , kako bi zaposlila ćerku Vladanu , u Osnovnom sudu u Pančevu koji joj je po pravosudnoj hijerarhiji – podređen. Istovremeno zatražili smo odgovor na pitanje i da li je protiv Vladane Simonović takođe pokrenut postupak u vezi eventualnih nezakonitosti prilikom ostvarivanja prava na stručnu praksu u Osnovnom sudu u Pančevu.
        Prošlo je više od nedelju dana , kako nas je Viši tužilac u Pančevu Nebojša Živković obavestio da se tekstovi objavljivani na RTV Pančevu i portalu „Evršac“ smatraju krivičnom prijavom i da su kao takvi prosleđeni nadležnom Tužilaštvu, odnosno posebnom Odeljenju za suzbijanje korupcije u Beogradu. Javnost čeka odgovore..
           Koliko je „ažurno“ bilo Više tužilaštvo , za Viši sud u Pančevu za sada ne možemo to da kažemo. Prošlo je nekoliko dana kako smo od Višeg suda(kojim predsedava Stanka Simonović) u Pančevu zatražili predmet odnosno presudu po kojoj je Krišan pravosnažno oslobođen, kao i informaciju o visini troškova advokata i visini naknade koju Krišan zahteva za vreme provedeno u pritvoru i povrede časti i ugleda, ali i novac za kamatu na položeno jemstvo. Odgovora nema… Do momenta objavljivanja ovog teksta!
         Propustom,  Olivere Šošdean Sekulić, ne samo da građani i država nisu dobili objašnjenje šta je sa 64 miliona dinara i satisfakciju u aferi „Krišan“, nego će i snositi ogromne troškove. Spominju se milioni dinara za advokate…. Ali , hajde da sačekamo zvaničan odgovor….

Related posts

Pobeda Srbije u drugom kolu ATP kupa!

Jelena Obradović

Svetski dan borbe protiv HIV. Besplatna testiranja u Pančevu

Mica Milakov

RAZGLAS VIŠE NIJE POTREBAN: Sve više Pančevaca skandira „Hej, hej Đilase, vrati pare lopove!“

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija