26. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Afera „Pravosuđe“: Da li su pokrenute istrage protiv Stanke i Vladane Simonović?  Viši sud „ćuti“ o presudi i troškovima za advokate u predmetu „Krišan“. Javnost čeka odgovore

           Redakcije RTV Pančevo i portala „Evršac“ zatražili su danas informacije od posebnog Odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu da li su protiv predsednice Višeg suda Stanke Simonović i njene ćerke pokrenuti istražni postupci.
          U prvom slučaju, odnosno protiv Stanke Simonović zbog sumnje da je izvršila trgovinu uticajem , kako bi zaposlila ćerku Vladanu , u Osnovnom sudu u Pančevu koji joj je po pravosudnoj hijerarhiji – podređen. Istovremeno zatražili smo odgovor na pitanje i da li je protiv Vladane Simonović takođe pokrenut postupak u vezi eventualnih nezakonitosti prilikom ostvarivanja prava na stručnu praksu u Osnovnom sudu u Pančevu.
        Prošlo je više od nedelju dana , kako nas je Viši tužilac u Pančevu Nebojša Živković obavestio da se tekstovi objavljivani na RTV Pančevu i portalu „Evršac“ smatraju krivičnom prijavom i da su kao takvi prosleđeni nadležnom Tužilaštvu, odnosno posebnom Odeljenju za suzbijanje korupcije u Beogradu. Javnost čeka odgovore..
           Koliko je „ažurno“ bilo Više tužilaštvo , za Viši sud u Pančevu za sada ne možemo to da kažemo. Prošlo je nekoliko dana kako smo od Višeg suda(kojim predsedava Stanka Simonović) u Pančevu zatražili predmet odnosno presudu po kojoj je Krišan pravosnažno oslobođen, kao i informaciju o visini troškova advokata i visini naknade koju Krišan zahteva za vreme provedeno u pritvoru i povrede časti i ugleda, ali i novac za kamatu na položeno jemstvo. Odgovora nema… Do momenta objavljivanja ovog teksta!
         Propustom,  Olivere Šošdean Sekulić, ne samo da građani i država nisu dobili objašnjenje šta je sa 64 miliona dinara i satisfakciju u aferi „Krišan“, nego će i snositi ogromne troškove. Spominju se milioni dinara za advokate…. Ali , hajde da sačekamo zvaničan odgovor….

Related posts

Mali: Danas počinje isplata pomoći od 100 evra građanima koji su se prijavili

Katarina Popović

VELIČANSTVENA POBEDA SNS U BEGEČU

Mica Milakov

Đurić: Vuk Jeremić je patološki lažov

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija