26. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

SLUŠAJ ŠOŠDEAN: Neka javnost bude svedok!

Zamenik višeg javnog tužioca u Pančevu Olivera Šošdean Sekulić zakasnila je sa žalbom jedan dan, što je bivšem predsedniku opštine Kovačica Miroslavu Krišanu, bivšem direktoru „Vojvodinaputa” Milivoju Durkoviću i inženjeru Vladanu Vidiću donelo oslobađajuću presudu, u slučaju vrednom skoro 64 miliona dinara, u slučaju u kojem se očekivala ozbiljna kazna zatvora.

Redakcije Radio Televizije Pančevo i portala „eVršac“ dobile su pismeni odgovor da protiv Šošdean Sekulić, tužiteljke sa 20 godina iskustva, nije pokrenut disciplinski postupak. Sada smo od Višeg suda u Pančevu zatražili presudu po kojoj je Krišan pravosnažno oslobođen, kao i informaciju o visini troškova advokata i visini naknade koju Krišan zahteva za vreme provedeno u pritvoru i povrede časti i ugleda, ali i novac za kamatu na položeno jemstvo.

„Propustom“ Šošdean Sekulić, ne samo da građani i Država nisu dobili objašnjenje i satisfakciju u aferi „Krišan“, nego će i snositi ogromne troškove.

Da podsetimo, Krišana, Durkovića i Vidića tužilaštvo je sumnjičilo za 63,8 miliona dinara nanete štete Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine prilikom izgradnje puteva na teritoriji opštine Kovačica.

 

Related posts

„Fleka“ je rešenje za probleme sa odećom

Jasmina Petkovic

Važno rano otkrivaje dijabetesa

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić čestitao slavu Novoj srpskoj demokratiji – Sv. Vasilija Ostroškog

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija