4. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

KUD „Stanko Paunović“ NIS Rafinerije nafte Pančevo obeležilo 70 godina postojanja

Kultrno – umetničko društvo „Stanko Paunović“ NIS Rafinerije nafte Pančevo obeležilo je 70 godina postojanja i rada drušva, svečanom akademijom održanom u Narodnom muzeju. Na akademiji su dodeljene plakete Gradu Pančevu i dugogodišnjem sponzoru NIS-u.

Kultrno-umetničko društvo „Stanko Paunović“ NIS -RNP osnovano je 3. marta 1948. godine kao društvo železničara. Prve sekcije bile su horska i tamburaška, a po prelasku u nove prostorije drutšvo dobija i folklornu, dramsku i recitatorsku sekciju. U januaru 1977. godine generalni sponzor postaje Rafinerija nafte Pančevo i to je dobar primer dugogodišnje saradnje subjekata u oblasti privrede i kulture. KUD je povodom jubileja dodelio Povelje Gradu Pančevu, NIS Gasporm njeftu, Rafineriji nafte Pančevo i sindikalnim organizacijama NIS-a i Rafinerije, zbog izuzetnog doprinosa radu društva.

Na akdemiji su dodeljenje i plakete  nekadašnjim radnima KUD-a, predsednicima, koreografima, rukovidocima narodnog orkestra. Snežana Živković, sadašnji sekretar društva osvrnula se na rad KUD-a Stanko Paunović.

Za poseban doprinos radu društva KUD Stanko Paunović dodelio je zahvalnice dugogodišnjim saradnicima.

Na akademiju su izvedene  gradske igre  a najmlađi članovi društva otpevali su za kraj svečanosti pesmu „Tamo daleko“.

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži u Starčevu

Mica Milakov

Obustavljeni svi komercijalni međunarodni letovi

Katarina Popović

Genetika, stres i i hronična infekcija uzrok bolesti štitne žlezde

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija