17. septembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministarstvo kulture i informisanja protiv „vulgarnih reakcija“ na izveštavanje Barbare Životić

Ministarstvo kulture i informisanja kritikovalo je danas naslovnu stranu Ilustrovane Politike, ali i saopštilo da se protivi „vulgarnim reakcijama na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić“.

Kritikujući naslovnu stranu Ilustrovane Politike, ministarstvo je izrazilo žaljenje što „ni nova naslovna stranica nije po merilima dobrog ukusa“.

U saopštenju Ministarstva se navodi da se to dešava po drugi put u poslednje vreme „odudarajući od duha višedecenijskog koncepta ove revije“.

„Apelujemo na poslenike u medijima da se pridržavaju standarda ove društveno važne profesije, kao što se protivimo vulgarnim reakcijama na izveštavanje novinarke Studija B Barbare Životić„, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je najavilo da će istrajati u osudama „pojava netolerancije i isključivosti u javnom prostoru“.

Ilustrovana Politika objavila je na naslovnoj strani izdanja od ponedeljka, 11. decembra likove novinarke Ljiljane Smajilović, predsednika Upravnog odbora Fonda B92 Verana Matića i ambasadora SAD-a u Srbiji Kajla Skota na slici Bogorodice kako hrani Isusa uz naslov „Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan“.

Te novine, koje su u državnom vlasništvu, objavile su 30. oktobra naslovnu stranu sa natpisom „Psi su pušteni“ i prateći tekst čiji je autor Đorđe Martić.

Related posts

Vučić i Ruf: Odlični rezultati, Srbija nastavlja put reformi

Zorana Stekovic

Vučić: Nikad pod pritiskom Kine, hvala što poštujete male zemlje

Zorana Stekovic

Vučić primio čestitke brojnih svetskih zvaničnika povodom Dana državnosti Republike Srbije

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija