26. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Pedijatri obavezna pratnja pančevačke dece na Divčibarama

Lekari Doma zdravlja, najčešće pedijatri, obavezna su pratnja kada deca odlaze u dečje odmaralište na Divčibarama. Letos je odmaralište na Divčibarama renovirano pa su uslovi za borvak dece u kolektivnom smeštaju još bolji i bezbedniji.

Boravak u prirodi dece pre svega na planini, veoma je zdrav i utiče na stvaranje dobrog imuniteta koji ih štiti od mnogih bolesti. Odmaralište na Divčbarama gde borave deca iz Pančeva letos je u potpunosti renovirano. Zahvaljujući Gradu Pančevu i lokalnoj samoupravi, deca na Divčibarama borave po izuzetno povoljnim cenama. Tokom rekreativne nastave ili školi u prirodi uvek se ide uz pratnju lekara. Ranijih godina se dešavalo da se veliki broj dece razboli od stomačnog virusa, koji se u kolektivu brzo šir. Prošle godine i tokom ove situacija je drugačija jer je otkriven uzročnik, a to je aparat za vodu.

Doktorka Aleksić napominje da je veoma važno da roditelji decu na rekreativnu nastavu i boravak u prirodi ne šalju ako su bolesna. Ukoliko dete ima hroničnu terapiju, to nije problem jer će lekove dobijati na vreme, i ukoliko je potreban poseban način ishrane, to će biti ispoštovano.

Boravak dece u prirodi koji traje sedam dana veoma je važan za njihovo zdravlje, duge šetnje koje se praktikuju i pre i posle podne poboljšavaju njihovu fizičku aktivnost i zdravlje u celini.

 

Related posts

Očekuju nas nova pravila u engleskoj Premier ligi

Mica Milakov

Nezaposleni, imate vremena do kraja septembra da nađete posao!

Jasmina Petkovic

ODBOR SNS JUŽNOBANATSKOG OKRUGA UZ VUČIĆA: Predsedniče, čekamo Vas da nastavimo da gradimo budućnost Srbije, nema predaje!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija