10. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Albanci ne odustaju od taksi

Albanske vlasti na Kosovu i Metohiji ne žele ni da čuju za ukidanje protivpravnih taksi protiv Srbije i Bosne i Hercegovine, a u razgovoru sa evropskim komesarom Johanesom Hanom su konstatovali da će te mere trajati trajati dok Srbija ne prizna kosovsku nezavisnost, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Srbija neće priznati kosovsku nezavisnost i sa Srbijom se na takav način ne pregovara, ostaje da nas sruše na ulicama i drugih problema neće biti, naglasio je Vučić.

 

On je rekao i da su Albanci na Kosovu najavili formiranje vojske za 14. decembar i ocenio da je ta namera suprotna čak i Ustavu Kosova, „svim dogovorima sa NATO i rekao bih, suprotono javno proklamovanim željama velikih sila“.

 

Najavljujući sutrašnje sastanke sa ruskim i kineskim ambasadorom, Vučić je rekao da će uslediti konsultacije da li će biti zatražena sednica Saveza bezebdnosti UN.

Srpskom narodu na KiM poručio je da se ne ponaša kao Priština i da ne napušta svoje ognjište.

 

Related posts

Saveti nutricioniste nakon pandemije

Nikola Miloševski

Citrusi najtraženiji, cene prošlogodišnje

Nikoleta Dragaš

Patrijarh Irinej posetu KiM započeo u Pećkoj patrijaršiji

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija