10. decembra 2018.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Komemoracija Zoranu Rotaru

Povodom smrti Zorana Rotara koji preminuo 1. decembra,  posle duge i teške bolesti, u Kulturnom centru održana je komemoracija Ispratile su ga kolege i njegovi pančevci .  Ostaće upamćen kao nekadašnji prvi čovek Ateljea mladih i Centra za kulturu, tvorac 14 monografija o Pančevu i njegovim žiteljima .Zoran Rotar rođen je 1946. godine u Kuli, gimnaziju je završio u Pančevu, a I stepen Pravnog fakulteta u Beogradu.

Bavio se  glumom, režijom, a poseban segment njegovog  najproduktivnijeg rada je bio u Kulturnom centru na čijem čelu je bio krajem 80-i početkom 90 godina , koje  mnogi smatraju zlatnim periodu .Radio je  u Istorijskom arhivu i bavio se istorijom našeg grada. Autor je mnogobrojnih monografija.Na Radioteleviziji Pančevo imao je preko sto emisija jednja od njih je i “Pančevo za sećanje”.Zoran će najviše nedostajati svojim najbližima.

Poslednjih deset godina do penzije radio je u Itorijskom arhivu i za sobom ostavio  mnoge monografija. Poslednja koju je napisao je “Udruženje lovaca Pančeva”koju  nije uspeo da objavi jer ga je bolest preduhitrila.

Zorana Rotara mnogi će pamtiti kao tihog i uglađenog gosopdina koji je od samog početka bio glumac istakao je Jakšić i dodao da glumce treba ispratiti aplauzom.

 

Related posts

Makron pisao Vučiću: Bratstvo po oružju, osnov partnerstva

Nikola Toadjer

VUČIĆ PRED VIŠE OD 12.000 GRAĐANA U NOVOM SADU: Nikad niko nije pokorio Srbiju, pa neće ni danas! Vučić i Vučević otkrili spomenik kralju Petru Prvom

Mica Milakov

Vučić i Mondoloni o situaciji na KiM, dijalogu, poseti Makrona

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija