26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić: Italija je prvorazredan partner Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas predsednicu Odbora za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Republike Italije Martu Grande, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

 

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog intenzivne i sadržajne saradnje Srbije i Italije, na nivou strateškog partnerstva. On je rekao da je Italija prvorazredan partner Srbiji, kako politički, tako i ekonomski, s nadom da će još više italijanskih kompanija iskoristiti povoljno poslovno okruženje i investirati u našoj zemlji. Predsednik Vučić je zahvalio za snažnu podršku Italije evropskom putu Srbije, kojoj aktivno doprinose i italijanski parlamentarci.

 

Gospođa Grande je rekla da je delegacija Odbora za spoljne i evropske poslove s razlogom izabrala Srbiju za svoju prvu posetu, imajući u vidu njen značaj za budućnost Balkana i doprinos miru i stabilnosti u regionu.

 

Govoreći o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić je ukazao na neodgovorne postupke Prištine, pre svega na neopravdano uvođenje takse od sto odsto na srpske proizvode, koje ne samo da krši pravila CEFTA, već i pravo na život Srba na Kosovu i Metohiji. Iako se Priština oglušuje na zahteve iz EU i sveta da ukine takse, on je izrazio nadu da će biti dovoljno razuma da se to pitanje reši i time ispune uslovi za nastavak Briselskog dijaloga i sačuva mir i stabilnost u regionu.

 

Predsednica Odbora italijanskog Poslaničkog doma je pohvalila miran i racionalan način na koji Srbija i predsednik Vučić pristupaju rešavanju aktuelnog problema.

 

 

Related posts

Predsednik Vučić čestitao Putinu Dan Rusije

Nikola Miloševski

Novo školsko dvorište u OŠ „Đura Jakšić“

Mica Milakov

Posle devet nedelja granični prelazi između Srbije i Mađarske od danas se vraćaju u stari režim

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija