20. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Mondoloni o situaciji na KiM, dijalogu, poseti Makrona

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Republike Francuske Frederika Mondolonija sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti francuskog predsednika Makrona i o situaciji na KiM nakon taksi koje je Priština uvela na robu uvezenu iz Srbije i BiH.

 

Predsednik Vučić istakao je da će tokom posete francuskog predsednika biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, investicionim projektima, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta.

 

Predsednik Vučić posebno je istakao želju za produbljivanjem odnosa Srbije i Francuske i naglasio da je poseta predsednika Francuske posle sedamnaest godina veliki napredak u odnosima dve zemlje.

 

On je istakao da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, čim Kosovo ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse, i naglasio da u svakom dijalogu moraju da postoje pravila i da se poštuje druga strana.

 

Predsednik Vučić je istakao da su jednostrani potezi Prištine kojim rizikuju eskalaciju sukoba i dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu, neprihvatljivi.  Srbija nije prekršila nijedan sporazum ili dogovor, suprotno Prištini, koja nije ispunila nijednu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma, naglasio je on.

 

Ambasador Mondoloni pozdravio je miran pristup srpske strane u aktuelnoj krizi u odnosima sa Prištinom, istakavši da Francuska podržava nastavak dijaloga.

 

Related posts

Spirić i Simić posetili porodice Stojanović i Maksimović

Mica Milakov

Lenka vraćena porodici Savić iz Subotice

Nikola Miloševski

Mirović o paljenju strnjika : Pojedinci moraju da prestanu da se ponašaju neodgovorno

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija