19. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić: Srbija za dobru i aktivnu saradnju sa susedima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnatkom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i koordinaciji aktivnosti u vezi sa najnovijim potezima Prištine koji se odnose na uvođenje, a potom i povećanje taksi na proizvode iz Srbije i BiH. Dvojica sagovornika konstatovali su da to predstavlja jasno kršenje CEFTA i SSP sporazuma i saglasili se da je neophodno da Srbija i BiH nastave sa koordinisanim aktivnostima u cilju ukidanja taksi.

 

Dvojica sagovornika pozdravili su izjavu državnog sekretara SAD Majka Pompea u kojoj je pozvao prištinske vlasti da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

 

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost na činjenici da je nedavno na glasanju u GS Interpola o prijemu tzv. Kosova BiH glasala protiv. On je naglasio da kvalitetu sveukupnih odnosa doprinosi uzajamna podrška u procesu evropskih integracija.

 

Srpski predsednik je istakao da je naša zemlja opredeljena za dobru i aktivnu saradnju sa susedima, kao i da podržava teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, uz jasno poštovanje Dejtonskog sporazuma i uvažavanje interesa i integriteta Republike Srpske.

 

 

Related posts

IZBORNI DEBAKL PRIKRIVAJU LAŽIMA O TUČI NA BIRAČKOM MESTU: Fingiranje incidenata im ni ovog puta nije pošlo za rukom

Nikola Miloševski

Gost emisije „Lice nacije“ epidemiolog dr Snežana Medić: Oprezno u borbi protiv korona virusa, ali bez panike

Aleksandra Miloševska

Ključevi stana za porodicu Stanković

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija