1. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Vesti

„Šarena korpa“ – pesme i kompozicije sestara Gavranović

U Gradskoj biblioteci održana je promocija zbirke pesama „Šarena korpa“ i tri kompozicje koje su napisale sestre, Marijana i Nevena Gavranović.

Gradska biblioteka bila je puna prijatelja, porodice i svih onih koji prate i podržavaju rad sestara Marijane i Nevena Gavranović. Pored predstavljanja zbirke pesama i kompozicija, ovo je bila prilika da i članovi duvačkog ansamlba Muzičkog centa odsviraju nešto. Nevena i Marijana veoma su ponosne na svoj rad i na to što su mogle da predstave svoja dela pred pančevačkom publikom.

Prema rečima sestara Gavranović, pesme u zbircu „Šarena korpa“ su pretežno napisane za decu, dok su tri kompozicije pisane za ritmički ansambl i za duvečke instrumente. Inače,  Marijana i Nevena dobritnice su velikog broja literarnih i mizičkih nagrada, a više puta su učestvovale i na Raspevanom proleću, koje organizuje Muzički centar Pančevo.

 

Related posts

Predsednik Vučić danas sa ambasadorom SAD

Nikoleta Dragaš

Koalicioni sporazum Vučića i Pastora: SVM nije samo saveznik SNS-a, nego i saveznik i prijatelj Srbije

Anđa Bubonja

Vučić na video konferenciji o Zapadnom Balkanu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija