23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Vesti

„Šarena korpa“ – pesme i kompozicije sestara Gavranović

U Gradskoj biblioteci održana je promocija zbirke pesama „Šarena korpa“ i tri kompozicje koje su napisale sestre, Marijana i Nevena Gavranović.

Gradska biblioteka bila je puna prijatelja, porodice i svih onih koji prate i podržavaju rad sestara Marijane i Nevena Gavranović. Pored predstavljanja zbirke pesama i kompozicija, ovo je bila prilika da i članovi duvačkog ansamlba Muzičkog centa odsviraju nešto. Nevena i Marijana veoma su ponosne na svoj rad i na to što su mogle da predstave svoja dela pred pančevačkom publikom.

Prema rečima sestara Gavranović, pesme u zbircu „Šarena korpa“ su pretežno napisane za decu, dok su tri kompozicije pisane za ritmički ansambl i za duvečke instrumente. Inače,  Marijana i Nevena dobritnice su velikog broja literarnih i mizičkih nagrada, a više puta su učestvovale i na Raspevanom proleću, koje organizuje Muzički centar Pančevo.

 

Related posts

Marinikin smehotresni „divan dan za sedenje u kolima u Omoljici“

Mica Milakov

Snage KFOR-a upale na sever KiM i vratile se u bazu NATO

Zorana Stekovic

Istina se ne može demantovati drugom istinom

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija