27. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić sa Čepurinom: Najsnažniji pokušaj ugrožavanja opstanka Srba na KIM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastali su se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom.

 

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić su zahvalili ambasadoru Čepurinu što Rusija razume šta se tačno dešava na Kosovu i Metohiji i koliko su ugroženi mir i stabilnost u celom regionu. Predsednik Vučić je naglasio da je reč o do sada najsnažnijem pokušaju ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu i Metohiji.

 

Predsednik Vučić je rekao da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali i da nema više razloga da ima poverenja u Misiju KFOR, odnosno NATO na Kosovu i Metohiji, jer se pokazalo da je sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU – izmišljotina.

 

Ambasador Čepurin je istakao da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz saopštenja Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije, i da veruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umeti da se odgovorno nosi sa provokacijama i pretnjom konfrontacijama.

 

Related posts

POTPUNI FIJASKO OPOZICIONOG PROTESTA! Jedva skupili 2.500 ljudi, PA SE JOŠ U BESU I MEĐUSOBNO POSVAĐALI!

Mica Milakov

Stanje na putevima u Pančevu i Južnom Banatu

Nikola Toadjer

Inostrani mediji: Vučić za odbranu zakona i reda u zemlji

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija