29. marta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Porez na imovinu u 2019. sličan ovogodišnjem

Porez na imovinu za 2019. godinu malo su promenjeni u odnosu na 2018.  Rešenja za porez na imovinu za narednu godinu biće doneta u martu 2019. Akontacija koja dospeva u februaru se uvek plaća na osnovu rešenja iz prethodne godine, što znači da će februarska biti ista kao i ona od 14. novembra.

Na Skupštini grada Pančeva održanoj 14. novembra usvojeni su porezi na imovinu za 2019. godinu. To je odluka o prosečnim cenama metra kvadratnog, koje su izračunate, u prometu od 1. januara 2018. završno sa 30. septembrom ove godine. Ovo se odnosi na svaku vrstu nepokretnosti i zonu, objasnila je Milica Marjanović, sekretar sekretarijata za poresku administraciju.

Za kuće u prvoj ekstra zoni porez je za jedan odsto manji, u drugoj za tri odsto, dok će u trećoj biti isti kao i ove godine. U četvrtoj zoni će biti povećanje za dva odsto, a za stanovnike naseljenih mesta,  koji su u petoj zoni, porez ostaje isti, odnsosno manji za amortizaciju za one kuće koje nisu starije od 50 godina.

Za poljoprivredno zemljište u prvoj, drugoj i trećoj zoni nema promena, a u četvrtoj i petoj je rast od jedan odsto. Za šumsko zemljište u prvoj, drugoj, trećoj i četvrtoj zoni porez je nepromenjen u odnosu na ovu godinu, dok je za petu smanjen za 37 odsto. Rešenja za porez na imovinu za narednu godinu biće doneta u martu 2019. Akontacija koja dospeva u februaru se uvek plaća na osnovu rešenja iz prethodne godine, što znači da će februarska biti ista kao i ona od 14. novembra 2018. godine.

Related posts

Banjai: Dođite u subotu u 12 časova na akciju “ Posadi drvo“

Mica Milakov

Vučić: Brutalna kampanja protiv Srpske liste

Nikoleta Dragaš

Vučić : Do juče zamerali što se ne pomogne dužnicima, sad – što pomaže!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija