23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Javno-privatno partnerstvo za uštede u budžetu

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izrazio je očekivanje da će od naredne godine doći do početka realizacije javnog privatnog partnerstva u oblasti javnog osvetljenja, kao mogućnost raspisivanja tendera na kojima bi Grad potražio privatne partnere u domenu linijskog prevoza i izgradnje i održavanja puteva.

Za linijski prevoz, javno otveljenje, izgradnju postorojenja za tretman komunalnog otpada i izgradnje i održavanje puteva, Pančevo bi trebalo da započne proces  pronalaženja partnera sa znanjem i privatnim kapitalom.

Prema rečima Saše Pavlova, od četiri predložena projekta koja su se našla pred odbornicima Skupštine grada,  javno-privatno partnerstvo za javno osvetljenje imalo bi direktan uticaj na uštede u budžetu.

Predlozi za javno-privatna partnerstva koja se odnose na linijski prevoz, izgradnju postorojenja za tretman komunalnog otpada i izgradnje i održavanje puteva, prolaze verifikaciju republičke komisije za privatno javno parnerstvo i da bi bili prihvaćeni nakon svih procedura, treba da budu usvojeni ponovo na Skupštini grada Pančeva.

Related posts

Okončana drama u Savskoj

Mica Milakov

Nebojša Perić direktor JKP „Drugi oktobar“ izabran za regionalnog poslovnog lidera

Zorana Stekovic

Nebojša Zelenović majstor kontradiktornih poteza: Založio se za bojkot, a promoviše izlazak na izbore

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija