21. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Pomoć porodicama s trojkama do punoletstva

Skupština je usvojila izmenu odluke o finansijskoj podršci porodicama sa decom na teritoriji Grada Pančeva. Predložena  izmena odnosi se na porodice u kojima su majke rodile trojke. One će do punoletstva dece primati od grada Pančeva dvostruku prosečnu zaradu po svakom detetu jednom godišnje.

Majke trojki su nedavno u razgovaru sa gradonačelnikom zatražile povećanje pomoći za porodice sa trojkama, odnosno za one majke koje su u jednom porođaju rodile troje dece. Do sada se ova jednokratna pomoć isplaćivala do desete godine dece, a ovom izmenom biće produžena do punoletstva.

Ovom izmenom stiče se uslov da se deci koja imaju više od deset godina u 2019.  nastavi sa isplatom jednokratne pomoći. Ostala prava ostaju ista, izmene se odnose samo na produženje pomoći i kada će ona biti isplaćena.

Porodice sa troje dece, a da nisu trojke, podržane se kroz subvencionisane cene vrtića odnosno besplatan boravak u vrtiću kao i kroz slične povlastice za boravak na Divčibarama. Istu podršku uživaju i porodice gde su majke dobile trojke.

Related posts

Opštinski odbor SNS-a Vladimirovci negira tvrdnje Aleksandre Krstić

Zorana Stekovic

Glišić: Kadrovske promene u nekoliko gradova u Srbiji

Katarina Popović

Predsednik Vučić gost TV Prva u 21 sat

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija