31. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

„Đurini“ čuvari tradicije: Oživeli smo Đurinu Skadarliju

Osnovna škola „Đura Jakšić“ obeležila je dan svoje škole. Održana je priredba u kojoj su učestvovali svi đaci i u kojoj su želeli da prikažu kako oni zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima čuvaju tradiciju i prilogođavaju je današnjem vremenu. Pored učenika,  u priredbi su učestvovali i Nada Malek, književnica, i Nikola Dragaš, karikaturista.

Fiskulturna sala „Đurine“ škole bila je  mala da primi sve one koji su želeli da pogledaju priredbu povodom dana škole. Mališani, gotovo svi, od prvog do četvrtog razreda osmilslili su svoje tačke, dok su oni malo stariji, od petog do osmog razreda pevali u horu i imali svoje nastupe. Svi su se lepo zabavljali i uživali u ovom danu.

Priredbu su zajedno uradili učenici i nastavnici, a želja im je bila da se podsete vremena u kome je Đura Jakšić pisao i stvarao, ali i da sve to prilagode današnjem trenutku.

Osnovnu školu „Đura Jakšić“ pohađa ove godine 320 đaka i prema rečima Radeta Barjaktarovića, direktora škole, posle mnogo truda i zalaganja ova škola zauzima mesto u gradu koje joj pripada i sve više dece se upisuje baš u ovu školu.

U „Đurinoj“ školi ne staju, već se pripremaju za priredbu povodom školske slave, Svetog Save, a u toku su i pripreme za veliki humanitarni koncert koji će biti održan u martu naredne godine.

Related posts

Potvrđeno 65 slučajeva COVID 19

Jelena Obradović

Dejana Lutkić: „Sredstvima grada lakše do posla“

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić danas sa MMF-om putem video-linka

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija