22. februara 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Najprimetniji pomaci za Rome u oblasti stanovanja i obrazovanja

 

Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture govorio je o položaju Roma u Srbiji. Istakao je i značaj Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u periodu 2016.-2026.

Gostujući na Regionalnoj RTV  Pančevo Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu gađevinarstva, saobraćaja i infrastrukture govorio je o položaju Roma i Romkinja u Srbiji. Istakao je značaj strategije za njihovo socijalno uključivanje, ali je i pomenuo da je najviše pomaka napravljeno u Srbiji kada je u pitanju ova nacionalna manjina.

Svake dve godine se pravi presek kojim se utvrđuju obaveze svakog nadležnog državnog organa na poboljšanju položaja Roma. Ivanišević je istakao da bi najviše trebalo da se ponosimo pomacima u oblasti stanovanja i obrazovanja.

 

U Srbiji je više miliona evra uloženo u oblast stanovanja Roma, kaže Ivanišević. Naveo je neke primere: u Odžacima i Nišu je završeno naselje, u Čačku bi trebalo da se počne, u Beogradskim opštinama se

 

Poslodavcima koji zaposle Rome sa Naconalne službe za zapošljavanje daju se posebni podsticaju kao i Romima koji započinju sopstveni biznis.

 

Related posts

Vučić u Briselu: Nema dijaloga dok Priština ne povuče protivpravne odluke

Jasmina Petkovic

VEŽBA „VEK POBEDNIKA 1918-2018“! Predsednik Srbije čestitao učesnicima vežbe „Borbena grupa u napadu“!

Nikola Toadjer

RK „Dinamo“: Šesta pobeda od starta sezone

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija