29. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

ZNAM DA VAM JE SVIMA KNEDLA U GRLU! Vučić o kosovskoj zastavi i Tačiju iza Putina u Parizu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, povodom rasporeda sedenja šefova država i vlada na ceremoniji u Parizu, da protokol na tom događaju svakako nije izraz odnosa snaga, te da je do njega da se ponaša dostojanstveno, drži do svoje zemlje, ponosa našeg naroda i predstavlja na najbolji mogući način našu zemlju, te spreči da bude isključena iz sveta, iako ima ponekad knedlu u grlu.

Na pitanje novinara kako komentariše da su neki lideri regiona bili među najmoćnijom petoricom sveta na svečanosti, primetio je da je Hašim Tači imao najbolju poziciju od svih iz regiona.

– Predsednica Hrvatske da je stajala tamo, mogao bih da razumem, jer to ima veze s azbučnim redom. Nekog smisla je moglo da bude iako su se iskazali u Prvom svetskom ratu na suprotnoj strani. Nije bilo Austrije u blizini petorice, već u mojoj… – rekao je Vučić.

Srpski predsednik je ocenio da to „ni blizu nije izraz odnosa snaga“, te objasnio:

– Doći će predsednik Francuske Emanuel Makron u Beograd, a sumnjam da će ići u Prištinu. Predsednik Rusije doći će u Beograd, a teško da će ikada ići u Prištinu. Angela Merkel ponovo će doći u Beograd, a nisam siguran da će u isto vreme doći u Prištinu. Pogledajte nivoe investicija i sve drugo – objasnio je on.

Što je neko ovako postupio, prema njegovim rečima, nije imalo nikakve veze s azbučnim redom.

– Kod mene su bili predstavnici Letonije. Ali, da pravim tamo skandal nije bilo ni mesta niti ima smisla. Imali smo važne i dobre razgovore, obavili dobar posao za našu zemlju – kazao je on dodajući da sumnja šta se desilo, ali da ne želi da to javno govori.

Ta njegova sumnja, kako kaže, bez ikakve greške bi pogodila šta se stvarno dogodilo.

– Možete misliti šta je neko mislio kada je Tačija stavio iza Putina, sa kojim se rukovao. Iza leđa je Putinu došao Tači i pružio ruku, a tek kada je šef ruske države shvatio ko je taj čovek, okrenuo se drugima – objasnio je Vučić i dodao:

– Ili ćete da budete deo sveta ili ćete sami da se isključite, ja da isključim Srbiju zbog njihovih grešaka i naših slabosti u prošlosti ne mogu i neću. Moram da se ponašam dostojanstveno, držim do svoje zemlje, ponosa našeg naroda i predstavljam ih na najbolji mogući način – poručio je on.

Rekao je da predsedniku Makronu želi dobru posetu Srbiji i pozvao građane da ga dočekaju na najbolji mogući način i pokažu srpsko gostoprimstvo.

Related posts

Zorana Bratić nova predsednica Opštine Alibunar

Mica Milakov

PREDSEDNIK VUČIĆ NA TV PINK: Mislili smo da imamo posla sa civilizovanim ljudima, NEKAŽNJENOG NASILJA OD DANAS NEĆE BITI!

Mica Milakov

U Klinički centar Srbije stigli su novi respiratori,saopštio danas predsednik Aleksandar Vučić.

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija