20. januara 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić uputio saučešće Italiji povodom žrtava poplava

Za samo dva dana, od nevremena u Italiji – jakog vetra, kiše i poplava poginulo je 20 ljudi. Predsednik Vučić uputio saučešće.

Oluja i bujice poobarale su na severu Italije čitave šume, a najteže posledice su u oblasti Veneto, u podnožju Dolomita.

Kao da je bio zemljotres, kaže Luka Zaja, guverner te oblasti u kojoj je bez struje 160.000 ljudi, dok meteorolozi predviđaju još kiše uz jak vetar.

I na krajnjem jugu Italije, na Siciliji poplave su blokirale puteve.

Italijanska civilna zaštita je objavila da je u toku „jedna od najsloženijih meteoroloških situacija u poslednjih 60 godina“.

U Veneciji gde je nivo mora neuobičajeno visok, onesposobljeni su čak i dodatni, drveni mostovi i pešačke staze, poplavljena su i uzdignuta prizemlja zgrada, a izmerena brzina vetra je čak 180 kilometara na sat.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom žrtava nevremena i poplava u Italiji, pismo saučešća predsedniku Serđu Matareli, kao i predsedniku Regije Veneto Luki Zaji.

„Duboko su me potresli prizori razaranja u Venetu i drugim delovima Italije, koje je prouzrokovala nemilosrdna snaga prirode. Dozvolite mi da Vam izrazim iskreno saučešće, kao i da Vas zamolim da moje duboko saosećanje prenesete porodicama stradalih.

Srbija je i u ovim teškim trenucima uz Italiju i, kao pouzdan prijatelj, spremna je da, uz snažnu podršku, pruži i svaku vrstu pomoći u otklanjanju posledica prirodne katastrofe. Mi ćemo zauvek, sa velikom zahvalnošću, pamtiti pomoć koju je Italija pružila Srbiji posle poplava 2014. godine“, navodi se u pismima predsednika Vučića, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

U nevremenu koje je protekle sedmice pogodilo Italiju poginulo je najmanje 14 osoba.

Related posts

Javno-privatno partnerstvo za uštede u budžetu

Nikoleta Dragaš

Vučić i Čepurin o rezultatima Putinove posete Srbiji

Nikola Toadjer

Vučić: Hotel Nais značajan, nalazi se na raskršću važnih puteva

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija