25. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić sa Netanijahuom: Zadovoljni saradnjom u svim oblastima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Varni sa predsednikom Vlade Države Izrael Benjaminom Netanjahuom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama, ekonomskoj saradnji i globalnim bezbednosnim izazovima.

 

Predsednik Vučić je istakao da su odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri, ali da još postoji prostor za razvoj trgovinske razmene i povećanje broja izraelskih investicija u Srbiji. U periodu od januara do septembra 2018. godine ukupna trgovinska razmena iznosila je 55,5 miliona dolara.

 

„Zadovoljni smo saradnjom u svim oblastima“, zaključio je predsednik Vučić, pozitivno ocenivši i porast broja izraelskih turista u Srbiji.

 

Predsednik Vlade Netanjahu zahvalio je predsedniku Vučiću na obnovi sinagoge u Subotici, kao i otvaranju ulice Teodora Hercla u Beogradu tokom posete predsednika Izraela Ruvena Rivlina.

 

Premijer Netanjahu prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju.

 

 

Related posts

Mihajlovićeva: Srbija spremna da otvori avio-saobaćaj, dogovaramo se sa Evropom

Nikola Miloševski

SODARA I CENTAR ZBOG HAVARIJE BEZ GREJANJA OD 12 SATI

Nikola Toadjer

Otac američkog ambasadora Godfrija preminuo od kovida

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija