29. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić sa Netanijahuom: Zadovoljni saradnjom u svim oblastima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Varni sa predsednikom Vlade Države Izrael Benjaminom Netanjahuom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama, ekonomskoj saradnji i globalnim bezbednosnim izazovima.

 

Predsednik Vučić je istakao da su odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri, ali da još postoji prostor za razvoj trgovinske razmene i povećanje broja izraelskih investicija u Srbiji. U periodu od januara do septembra 2018. godine ukupna trgovinska razmena iznosila je 55,5 miliona dolara.

 

„Zadovoljni smo saradnjom u svim oblastima“, zaključio je predsednik Vučić, pozitivno ocenivši i porast broja izraelskih turista u Srbiji.

 

Predsednik Vlade Netanjahu zahvalio je predsedniku Vučiću na obnovi sinagoge u Subotici, kao i otvaranju ulice Teodora Hercla u Beogradu tokom posete predsednika Izraela Ruvena Rivlina.

 

Premijer Netanjahu prihvatio je poziv predsednika Vučića da poseti Srbiju.

 

 

Related posts

Saša Adamović: Žalosno i nedopustivo ponašanje dela opozicije

Nikoleta Dragaš

Miholjsko leto 2020. godine

Bojana Kecic

Sajam zanimanja – olakšan put za odabir srednjih škola

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija