6. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Sto godina od osnivanja Čehoslovačke

U Ambasadi Češke u Beogradu, 28. oktobra upriličena je svečanost povodom obeležavanja  veka od osnivanja  Čehoslovačke i ujedno, početka diplomatske saradnje sa  Srbijom.

Intoniranjem himni Češke, Slovačke i Srbije, počela je svečanost obeležavanja 100 godina od osnivanja Čehoslovačke i veka od uspostavljanja diplomatskih odnosa između te zemlje sa Kraljevinom Jugoslavijom, a tako i sa Srbijom.

Kako je na svečanosti istaknuto, proglašenja Čehoslovačke posle Prvog svetskog predstavlja značajan poduhvat kojim je, za dva naroda, kreiran put ka punopravnom članstvu u međunarodnom društvu.

Prijemu u Ambasadi Češke u Beogradu, organizovanom 29. oktobra povodom dva značajna jubileja, prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, Vlade Srbije i značajnih institucija.

Related posts

16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

Mica Milakov

OTVARANJE JUŽNOG KRAKA KORIDORA 10! Vučić: Danas je veliki dan za Srbiju! Srećan sam i ponosan, OVO JE BUDUĆNOST SRBIJE!

Nikoleta Dragaš

Eksplozija auta u centru

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija