29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

UDAR NA PUTINA! ZAPAD BI DA UVUČE RUSIJU U SUKOB: Podla igra SAD, Francuske, Nemačke i NATO!

Zapadne zemlje ignorišu Lugansku i Donjecku Narodnu Republiku kako bi uključile Rusiju u sukob u Donbasu, izjavio je za RIA Novosti predstavnik Luganske Narodne Republike na pregovorima u Minsku Rodion Mirošnik.

U Donbasu je ova pozicija nazvana licemernom.

– Želja da se čuje samo jedna strana sukoba i ignoriše druga, jasno je demonstrirana glasanjem u Savetu bezbednosti UN-u. Minski sporazum jasno definiše strane u sukobu – a to nisu Ukrajina i Rusija, već Kijev i Donbas, ali predstavnicima Zapada je nužno da uvuku Rusiju u sukob i da nju okrive za sve smrtne grehe – objasnio je Mirošnik.

Naglasio je da Zapad, ne samo da se niuje složio sa učešćem predstavnika DNR-a i LNR-a na sastancima Saveta bezbednosti UN-a posvećenih njima, nego čak Donbasu ne daje mogućnost da izrazi svoju tačku gledišta. Istovremeno, on je još jednom istakao da bez dijaloga DNR i LNR „nema rešenja konflikta“.

– Ali moguće je da SAD, Francuskoj, Nemačkoj i drugima koji su glasali protiv toga to uopšte nije potrebno. Očigledno je da zauzvrat pokušavaju da dovedu pregovore u ćorsokak i da produže konflikt do beskonačnosti, a to je vrlo opasan trend, čiji je Zapad – zaključio je Mirošnik.

Related posts

DR Ovuka u emisiji „Lice Nacije“: Pančevo jeste grad budućnosti i kada je zdravstvo u pitanju, ali i ostale oblasti

Mica Milakov

SNS Šabac: Zelenović je dovoljno štete naneo Šapčanima, da niko više ne veruje u ove njegove izmišljotine

Nikola Miloševski

Hitna pomoć: Vikend protekao mirno, i dalje visok pritisak problem

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija