31. marta 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

UDAR NA PUTINA! ZAPAD BI DA UVUČE RUSIJU U SUKOB: Podla igra SAD, Francuske, Nemačke i NATO!

Zapadne zemlje ignorišu Lugansku i Donjecku Narodnu Republiku kako bi uključile Rusiju u sukob u Donbasu, izjavio je za RIA Novosti predstavnik Luganske Narodne Republike na pregovorima u Minsku Rodion Mirošnik.

U Donbasu je ova pozicija nazvana licemernom.

– Želja da se čuje samo jedna strana sukoba i ignoriše druga, jasno je demonstrirana glasanjem u Savetu bezbednosti UN-u. Minski sporazum jasno definiše strane u sukobu – a to nisu Ukrajina i Rusija, već Kijev i Donbas, ali predstavnicima Zapada je nužno da uvuku Rusiju u sukob i da nju okrive za sve smrtne grehe – objasnio je Mirošnik.

Naglasio je da Zapad, ne samo da se niuje složio sa učešćem predstavnika DNR-a i LNR-a na sastancima Saveta bezbednosti UN-a posvećenih njima, nego čak Donbasu ne daje mogućnost da izrazi svoju tačku gledišta. Istovremeno, on je još jednom istakao da bez dijaloga DNR i LNR „nema rešenja konflikta“.

– Ali moguće je da SAD, Francuskoj, Nemačkoj i drugima koji su glasali protiv toga to uopšte nije potrebno. Očigledno je da zauzvrat pokušavaju da dovedu pregovore u ćorsokak i da produže konflikt do beskonačnosti, a to je vrlo opasan trend, čiji je Zapad – zaključio je Mirošnik.

Related posts

Refundiranje 50 posto troškova prevoza za srednjoškolce

Nikoleta Dragaš

Vučić na Fruškoj Gori i u Šidu

Nikoleta Dragaš

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Novom Sadu: Fabrika čokolade je ono za šta smo se borili, ovo je dokaz uspeha počinje izgradnja fabrike čokolade

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija