2. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić sa Čepurinom o ekonomskoj saradnji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji dveju zemalja, posebno o konkretnim projektima ekonomske saradnje.

 

S tim u vezi je konstatovano da se od predstojećeg sastanka kopredsedavajućih Mešovitog međuvladinog komiteta za saradnju očekuje da da značajan podsticaj povećanju trgovinske razmene i ekonomskog napretka Srbije i Rusije.

 

Dvojica sagovornika su dogovorili i sledeće korake u pripremi zvanične posete predsednika Vladimira Putina, koja je najavljena u januaru. Predsednik Vučić je rekao da je za Srbiju ogromna čast da ponovo ugosti predsednika Ruske Federacije, kao i da smatra da je njegov dolazak izraz poštovanja predsednika Putina za našu zemlju, kao i tradicionalnog prijateljstva dveju zemalja i bratstva dvaju naroda.

 

Predsednik Vučić je izrazio podršku predsedniku Putinu na odlučnosti u sprovođenju penzione reforme, uveren da će ona ruskoj državi i ruskom narodu doneti ogromne koristi u budućnosti.

 

 

Related posts

VUČIĆ U POSETI DRVARU: Moramo da budemo jedinstveni!

Jasmina Petkovic

Servisne informacije za 5. mart

Novo zlato za Marka Milanovića

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija