29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić čestitao Žairu Bolsonaru izbor za predsednika Brazila

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Žairu Bolsonaru izbor za predsednika Federativne Republike Brazil, u kome se, između ostalog, kaže:

 

“Primite iskrene čestitke povodom Vaše pobede na predsedničkim izborima i najbolje želje za mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti. Postati lider jedne tako velike i važne zemlje svakako je velika čast, zaslužena uz jaku podršku birača. U isto vreme to je i put pun velikih izazova, koji zavređuju samo oni koji su dovoljno hrabri i odlučni da se sa njima suoče.

 

Srbija i Brazil su, iako geografski udaljeni, tokom istorije izgradili veze zasnovane na prijateljstvu i međusobnom poštovanju. Dozvolite mi da i ovom prilikom zahvalim Brazilu na principijelnom stavu prema državnim i nacionalnim interesima Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

 

Zato se nadam da ćemo u budućnosti proširiti i osnažiti naše odnose, koristeći mnoge postojeće mogućnosti i prednosti naših dveju zemalja, a u korist napretka i blagostanja naših građana,” navodi se u pismu predsednika Vučića.

 

 

Related posts

Predsednik Vučić: Svet se za šest meseci promenio vise nego u proteklih 30 godina

Nikoleta Dragaš

Fudbaleri „Borca“ iz Sakula odigrali prvu pripremnu utakmicu

Zorana Stekovic

Vučić i Bocan-Harčenko: Konkretni dogovori i zajednički projekti

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija