21. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

Bioskop Kulturnog centra u Pančevu dobio najsavremeniju opremu

PANČEVO, 26. oktobar 2018. (TV Pančevo) – U dvorani Kulturnog centra Pančevo svečano je otvoren digitalni bioskop za sve posetioce i ljubitelje filma. Nabavkom najsavremenije opreme uz podršku NIS-a, publika će imati priliku da uživa u potpuno novoj tehnologiji projektovanja domaćih i svetskih autorskih i dokumentarnih filmova.

Vrednost projekta iznosi preko tri miliona dinara, a kompletnu realizaciju podržala je kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“ sa ciljem popularizacije i unapređenja filmske umetnosti i kulturne ponude Grada Pančeva.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici grada, kompanije NIS, Kulturnog centra Pančevo, Filmskog centra Srbije i mnogobrojne zvanice. Ovom prilikom prikazani su i kratkotrajni filmovi domaćih filmskih autora. Podrškom projekata iz oblasti kulture, kompanija NIS unapređuje razvoj mladih talenata i poboljšava uslove kulturnih ustanova.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, istakao je značaj saradnje grada i kompanije NIS.

“Zaista je veliko zadovoljstvo što možemo da prisustvujemo predstavljanju najnovijeg bioskopskog projekta koji smo dobili zaslugom NIS-a i Filmskog centra Srbije. Posebno sam ponosan na saradnju sa NIS-om, kompanijom koja iz dana u dan pokazuje svoju veliku društvenu odgovornost. Mi imamo to zadovoljstvo da kroz program “Zajednici zajedno” uspešno sarađujemo već 10 godina, gde smo sproveli 132 projekta čija je vrednost skoro 152 miliona dinara. Podržani projekti nisu bili samo iz oblasti kulture, kakav je ovaj današnji, već su pokrivali i projekte iz drugih oblasti poput sporta, socijalne zaštite, ekologije. Siguran sam da će ova saradnja na obostrano zadovoljstvo da se nastavi“.

Vladimir Gagić, direktor Bloka “Prerada” u NIS-u je naglasio značaj ulaganja kompanije NIS u kuturni razvoj Pančeva.

“Veliko je zadovoljstvo što večeras mogu da prisustvujem promociji digitalnog projektora, jednog od najsavremenijih u Srbiji, čiju nabavku je podržala naša kompanija u okviru programa “Zajednici zajedno”. Kroz ovaj program realizovali smo mnogo projekata u Pančevu, gradu gde je smešten i jedan od najznačajnijih NIS-ovih objekata – Rafinerija nafte Pančevo, koja se u proteklih deset godina intenzivno razvija. Takođe želimo da kao kompanija doprinesemo razvoju Pančeva i u drugim segmentima uključujući kulturu, ekologiju i mnoge druge oblasti.”

Nemanja Bogdanov, direktor Kulturnog centra u Pančevu zahvalio se kompaniji NIS na podršci i naglasio značaj nabavke digitalnog projektora za kulturni život Pančeva.

„Večeras je zaista veliki dan za Grad Pančevo i Kulturni centar Pančevo, jer smo nabavili jedan od najsavremenijih projektora koji u Srbiji trenutno postoji. Do sada nismo imali sredstva da kupimo ovaj digitalni projektor, ali uz pomoć naših partnera, Naftne industrije Srbije i Filmskog centra Srbije, konačno su se stekli uslovi. Iskreno se nadam da ćemo nastaviti da negujemo filmsku tradiciju zahvaljujući jednom ovakvom projektoru“.

Pod sloganom „Budućnost na delu“, NIS već 10 godina podržava projekte čiji je cilj promocija i podrška kulturi, talentovanim umetnicima i istinskim društvenim vrednostima.

Program društveno odgovornog poslovanja „Zajednici zajedno“ NIS uspešno realizuje već deset godina zaredom, u 12 gradova i opština širom Srbije- Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Kikinda, Zrenjanin, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej. Do sada je kompanija podržala više od 900 projekata vrednih preko milijardu dinara koji su doprineli unapređenju kvaliteta života lokalnih zajednica.

Related posts

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

Zorana Stekovic

Vučić: Srbija testirala više nego svi u regionu

Nikola Miloševski

Trenutno u Vojvodini virusom korona zaraženo 36 pacijenata

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija