30. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić sa potpredsednikom „Rosatoma“

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je, u razgovoru sa potpredsednikom ruske državne korporacije za atomsku energiju Rosatom Nikolajem Spaskim, izrazio zadovoljstvo što je usaglašen konačan tekst Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o saradnji u oblasti upotrebe nuklearne energije u mirnodopske svrhe na osnovu referentnih i inovacionih tehnologija. On je takođe iskazao snažnu podršku jačanju saradnje dveju zemalja u toj oblasti.

 

Na sastanku su razmotrene mogućnosti za saradnju srpske nauke i privrede sa Rosatomom, kako bi nuklearna energija dobila primenu u medicini, poljoprivredi, kao i u inovativnim granama privrede.

 

Predsednik Vučić je rekao da je uveren da će saradnja sa Rosatomom doneti nove šanse u budućnosti i nova radna mesta za srpsku privredu.

 

Potpredsednik Rosatoma Spaski je istakao da predsednik Putin pruža snažnu podršku realizaciji svih dogovora dveju zemalja u oblasti primene nuklearne energije u mirnodopske svrhe. On je istakao da je podrška, koju iskazuju predsednici Vučić i Putin, jasan pokazatelj da se radi o korisnom dogovoru od najvišeg značaja za Srbiju i Rusiju.

 

Rosatom je najveća ruska državna korporacija sa 330 kompanija i više od 250 hiljada zaposlenih, koja ima potpisane ugovore za narednih deset godina vredne više od 130 milijardi dolara.

 

 

Related posts

PREDSEDNIK VUČIĆ: Srbija traži hitnu sednicu SB UN, PRIŠTINA ĆE MORATI DA POVUČE SVE ODLUKE DA BISMO NASTAVILI DIJALOG!

Mica Milakov

Premijerka Brnabić čestitala teniserima

Luka Tešanović

Vučić Džonsonu: Izdrži, dragi prijatelju, i bori se!

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija