6. aprila 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Zaposleni u brankovoj školi proverili svoje zdravlje

Ekipa Preventivnog centra Doma zdravlja danas je organizovala preventivne preglede za zaposlene u OŠ „Branko Radičević“. Zaposleni su na brz i lak način imali priliku da izmeri težinu, visinu, krvni pritisak, trigliceride, holesterol, šećer u krvi, ali i da dobiju savete od lekara.

Preventivni centar Doma zdravlja ima svoju terensku jedinicu koja obilazi zaposlene u školama, radnim organizacijama, a kada vreme dozvoljava, organizuju i preventivne preglede na javnim mestima. Povodom Svetskog dana hrane koji se ove godine obeležava pod sloganom „Pravilna ishrana na ulaganje u budućost“, Preventivni centar i Patronažna služba Doma zdravlja organizovali su besplatne preventivne preglede za zaposlene u OŠ „Branko Radičević“.

Pošto su trenutne vremenske prilike neuobičajne za ovo doba godine, većina pacijenata se žale ne glavoboljnu i povišeni krvni pritisak, ističe dr Aleksić.

Oktobar se obeležava kao „Mesec pravilne ishrane“, sa ciljem skretanja pažnje javnosti da pravilna ishrana predstavlja jedan od najznačajnijih zdravstvenih resursa za očuvanje i unapređenje zdravlja.

Related posts

Vučić sa Ramom i Zaevom o samitu u Ohridu

Zorana Stekovic

Saobraćajna nezgoda na Pančevačkom mostu

Mica Milakov

Predsednik Vučić odgovarao na pitanja građana

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija