16. septembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Uprkos visokim kaznama pojedinci pale travu i strnjike

Gradonačelnik Saša Pavlov apeluje na sve vlasnike i zakupce poljoprivrednog zemljišta da odmah prekinu sa uništavanjem strnjike i poljoprivrednih ostataka paljenjem, jer je navedena radnja protivzakonita i može da nanese veliku materijalnu štetu.

Iako je paljenje strnjike i suve trave strogo zabranjeno, te loše navike neki neodgovorni pojedinci očigledno nemaju namere da se odreknu. Slika njiva okovanih vatrom i gustim dimom, koji često prekrije i puteve, nažalost, dominira u okolini Pančeva i ove jeseni. Gradonačelnik Saša Pavlov kaže da su sve vatrogasne snage konstantno angažovane na sprečavanju posledica ovakvog neodgovornog ponašanja pojedinaca.

Nepoštovanje zakonskih mera zaštite od požara povlači prekršajnu odgovornost za koju su propisane visoke novčane kazne, i to: za pravno lice od 300.000 do 1.000.000 dinara, za fizičko lice od 10.000 do 50.000 dinara i za preduzetnika od 150.000 do 500.000 dinara.

Related posts

VUČIĆ O JUŽNOM BANATU: SITUACIJA KADA SU U PITANJU INVESTICIJE SVE BOLJA!

Jasmina Petkovic

Izbeglicke porodice iz Bele Crkve dobili bespovratnu pomoc

Katarina Popović

200 godina od pošumljavanja „Deliblatske peščare“

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija