6. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Južni Banat

Edukativna radionica za decu u Predškolskoj ustanovi „Anđelka Đurić“

Povodom obeležavanja Dečije nedelje, Savet za bezbednost saobraćaja opštine Bela Crkva u saradnji sa Tehničkom školom „Sava Munćan„ i Sekcijom za bezbednost saobraćaja osmislili su i realizovali edukativnu radionicu „Čas bezbednosti dece u saobraćaju„.

Uz pomoć domaćina ove akcije, PU „Anđelka Đurić„ i njihovih vrednih vaspitačica sva deca predškolskog uzrasta su bila u prilici da prisustvuju i učestvuju u edukativnoj radionici. Koordinator i moderator ove akcije je bila Biljana Milovanov predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bela Crkva , dok su asistenti bili ispred Sekcije za bezbednost saobraćaja Lidija Stanojev Leksa i Igor Ivašković.

“U okviru Dečije nedelje posetili su nas đaci Tehničke škole „Sava Munćan“ saobraćajni smer sa svojim profesorom Igorom Ivaškovićem.Kroz druženje sa decom ponovili smo osnovno znanje iz bezbednosti u saobraćaju, o semaforu , pešačkom prelazu, raskrsnici.Akcenat je stavljen na bezbednost dece na ulici.U vedroj atmosferi deca su recitovala, pevala i radila određene zadatke. Bojili su semafor , posmatrali su situacije na ulici i donosili zaključke o pravilnom i nepravilnom ponašanju učesnika u saobraćaju.”- rekla je vaspitačica Branislava Milić.

“Deca su naugroženija kategorija učesnika u saobraćaju. Sistematičan rad na njihovom saobraćajnom vaspitavanju, uz učešće roditelja, obrazovnih ustanova, lokalnih vlasti, treba da dovodi do usvajanja znanja, formiranja pozitivnih stavova kod dece, i do bezbednog ponašanja dece u saobraćaju” – istakao je Igor Ivašković profesor saobraćajne grupe predmeta.

Related posts

Država nedvosmisleno pokazuje da je za Srbiju Južni Banat bitan . Predsednik Vučić juče u Kuli podsetio o veličini investicije „ZTF“ u Pančevu, dok je premijerka Ana Brnabić u dve posete Vršcu naglasila značaj ulaganja u Južni Banat.

Mica Milakov

OMLADINSKO UDRUŽENJE BANATSKI BRESTOVAC REALIZUJE PROJEKAT „FLAŠA ZA TORBU!“

Mica Milakov

Radovi sa kolonije OU Invalida rada svake godine sve bolji

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija