25. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Plandište

Započela realizacija projekta unapređena javna rasveta u naseljenim mestima

Danas je u Plandištu započela realizacija projekta javnog privatnog partnerstva, kojim će biti unapređena javna rasveta u naseljenim mestima opštine Plandište. Zamena postojećih svetiljki štedljivim LED svetiljkama u naseljenim mestima trebalo bi da bude završena u narednih dvadeset dana.

Opština Plandište radi i na realizaciji i drugog projekta, u kojem ima status nosioca projekta, a koji za cilj ima zamenu rasveta u zoni ulica, parkova, i šetališta na javnim površinama, spoljašnja dekorativna rasveta javnih zgrada u samom Plandištu.

U realizaciju su uključeni i partneri iz opštine Rekaš u Rumuniji, kao i razvojne agencije iz obe zemlje. Već je započeto postavljanje novih kandelabera u glavnim ulicama u Plandištu, ostale će dobiti led rasvetu, a u okviru projekta biće postavljena i tzv pametna svetla koja će pojačavati i smanjivati osvetljenje u zavisnosti od inteziteta saobraćaja.

Ovim projektima postići će se, ističu, i ušteda od oko 70 % u opštinskom budžetu na period od 10 godina, pa će veća količina novca moći će da se preusmeri i uloži u druge projekte i infrastrukturne radove, odnosno dalje unapređenje uslova života na teritoriji opštine.

Related posts

Učenici Brankove škole – #ostanikodkuće

Zorana Stekovic

Pančevo ponovo grmi: „Đilase lopove!..“

Mica Milakov

Servisne informacije za 3. januar 2020. godine

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija