3. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Otvoren Kazneno-popravni zatvor u Pančevu

Ministarka pravde Nela Kuburović, guverner Razvojne banke Saveta Evrope Rolf Venzel, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Matea Norčić, šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, otvorili su Kazneno popravni zatvor na Bavaništanskom putu. Kompleks  se prostire na 24.000 metara a smeštaj zatvorenika će početi već ovog meseca i zatvor će do kraja godine biti potpuno operativan.

Ministarka pravde u Vladi Srbije otvorila je Kazneno popravni zatvor u Pančevu, jedan od najmodernijih u Srbiji. Ukupna vrednost izgradnje kompleksa od  10 zgrada za 500 osuđenika i pritvorenika je 23 miliona evra.

Gradonačelnik Pančeva, zahvalio je Ministarstvu pravde i međunarodnim institucijama za saradnju i izmeštanje Okružnog zatvora iz centra grada, naglašavajući višestruki značaj izgrađenog savremenog kompleksa na Bavaništanskom putu, pokrivenog sa više stotina nadzornih kamera.

Zatvor je završen za samo dve godine, a smeštaj u kompleks koji se prostire na  24.000 kvadratnih metara počeće već ovog meseca.

Kazneno popravni zatvor na Bavaništanskom putu je prvi zatvoru Srbiji koji učestvuje u prekograničnoj saradnji sa nekim zatvorom iz Evropske unije. Naime, Kazneno popravni zatvor u Pančevu  sa zatvorom u Temišvaru realizuje IPA projekat obuke osuđenih lica za rad u sušari za voće, povrće i lekovito bilje.

Related posts

Koji su simboli našeg grada?

Zorana Stekovic

Vesić u poseti Kosovskoj Mitrovici

Nikoleta Dragaš

Vučić dobio čestitke iz Izraela na ubedljivoj pobedi na izborima

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija