22. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Otvoren Kazneno-popravni zatvor u Pančevu

Ministarka pravde Nela Kuburović, guverner Razvojne banke Saveta Evrope Rolf Venzel, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Matea Norčić, šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov, otvorili su Kazneno popravni zatvor na Bavaništanskom putu. Kompleks  se prostire na 24.000 metara a smeštaj zatvorenika će početi već ovog meseca i zatvor će do kraja godine biti potpuno operativan.

Ministarka pravde u Vladi Srbije otvorila je Kazneno popravni zatvor u Pančevu, jedan od najmodernijih u Srbiji. Ukupna vrednost izgradnje kompleksa od  10 zgrada za 500 osuđenika i pritvorenika je 23 miliona evra.

Gradonačelnik Pančeva, zahvalio je Ministarstvu pravde i međunarodnim institucijama za saradnju i izmeštanje Okružnog zatvora iz centra grada, naglašavajući višestruki značaj izgrađenog savremenog kompleksa na Bavaništanskom putu, pokrivenog sa više stotina nadzornih kamera.

Zatvor je završen za samo dve godine, a smeštaj u kompleks koji se prostire na  24.000 kvadratnih metara počeće već ovog meseca.

Kazneno popravni zatvor na Bavaništanskom putu je prvi zatvoru Srbiji koji učestvuje u prekograničnoj saradnji sa nekim zatvorom iz Evropske unije. Naime, Kazneno popravni zatvor u Pančevu  sa zatvorom u Temišvaru realizuje IPA projekat obuke osuđenih lica za rad u sušari za voće, povrće i lekovito bilje.

Related posts

Povećan broj pacijenata zbog povišenog krvnog pritiska

Jasmina Petkovic

„Pametno drvo“ u Alibunaru

Mica Milakov

Dečji sajam protiv trgovine ljudima u vrtiću „Petar Pan“

Luka Tešanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija