17. novembra 2019.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Susret Vučića i Stoltenberga početkom oktobra u Beogradu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg u prvoj polovini oktobra dolazi u Beograd, gde će se susresti i razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, saznaje „Tanjug“ iz diplomatskih izvora u Beogradu.

Delikatnost same posete generalnog sekretara NATO Beogradu, odnosno trenutka i okolnosti u kojima će se ona dogoditi, razlog su što i jedna i druga strana još ne žele da izlaze u javnost sa detaljima u pogledu njenog formata, tema susreta i tačnog datuma kada će se odigrati.

Šef NATO je, inače, od samog stupanja na tu dužnost otvorio prostor za drugačiji dijalog sa zvaničnim Beogradom.

Pre godinu dana, u Briselu, posle razgovora s Vučićem, Stoltenberg je istakao da snažna i prosperitetna Srbija znači više bezbednosti i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana. U više navrata je ponovio da NATO poštuje suverenu odluku Srbije o vojnoj neutralnosti. Predsednik Srbije je, takođe u više navrata, istakao značaj prisustva NATO na Kosovu i Metohiji po bezbednost Srba.

Poslednji put su bili u kontaktu juče, povodom prisustva jedinica ROSU na severu Kosova i Metohije, izvan i mimo dogovora, kako je rekao Vučić, pod kojim uslovima se to može dogoditi.

Related posts

PIJAČNI BAROMETAR ZA VIKEND U PANČEVU

Mica Milakov

SNS Pančevo : Protesti ogoljeni, iza njih stoje lideri SzS koji imaju za cilj destabilizaciju države!

Mica Milakov

VELIČANSTVENO-Oko 40.000 ljudi na Trgu Slobode!Vučić : Dosta je bilo pljačkaške vlasti, vreme je da neko radi za BUDUĆNOST!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija